Cele 13 companii romanesti reprezinta o cincime din numarul total al finalistilor provenind din Europa Centrala. Acestea sunt ZebraPay SRL, locul 85, ITNT (89), Astinvest Com SRL (127), Insoft Development&Consultin (172), Piconet SRL (206), Geskimo SRL (238), Nordlogic Software SRL (263), Life is hard (271), Bittnet Systems SA (360), Qualitance QBS SRL (400), dcs plus (CS DCS Fast Link SRL - 476), Accesa IT Consulting (480) si Gama IT (499).

Comparativ cu clasamentul regional Fast 50, lansat in octombrie 2015, Romania are trei companii noi in clasament: Accesa IT Consulting, dcs plus si Gama IT.

Clasamentul, care se afla la a 15-a editie, este o initiativa a grupului de tehnologie, media si telecom (TMT) Deloitte, la nivel global, si plaseaza compania olandeza de licitatii online Catawiki pe primul loc. Per total, regiunea EMEA a inregistrat o rata de cresterea veniturilor de 1.012% pentru companiile reprezentand peste 20 de tari.

Citeste si:

Companiile care se califica in acest clasament pot fi publice sau private, insa trebuie sa fie din domeniul tehnologiei si sa aiba sediul in zona EMEA. O companie "tehnologica" este o una care dezvolta sau detine tehnologie patentata, care contribuie in mod semnificativ la veniturile obtinute de companie, sau care produce un produs avand legatura cu tehnologia ori se dedica, in buna masura, cercetarii si dezvoltarii tehnologice. Utilizarea tehnologiei dezvoltate de catre alte companii intr-un fel unic nu permite calificarea in clasamentul Deloitte.

Franta a dominat din nou clasamentul, fiind tara cu numarul cel mai mare de companii in top, pentru al cincilea an consecutiv, celelalte companii din top 5 provenind din tari ca Marea Britanie, Norvegia, Olanda si Suedia. Doua companii din Israel au fost prezente in top 5, iar patru din top 10 au ca origine Marea Britanie.

Sectorul software a reprezentat 52% din total in acest an, urmat de media cu 18%. Comunicatiile au avut o contributie de 10%, hardware - 10%, sectorul farma - 6% si cel al tehnologiilor curate - 4%.