iOportunitate

Apple spune ca a creat in Europa peste 1 milion de job-uri. „Inainte ca Apple sa deschida App Store-ul in iulie 2008, nu exista asa-numita piata a aplicatiilor. Nicio companie nu cauta oameni specializati pe construirea de aplicatii iOS sau Android; nimeni nu vorbea de criza de oameni specialisti in coding pentru aplicatii mobile. Piata s-a transformat foarte rapid, in paralel cu cresterea folosirii smartphone-urilor”, spune Dr. Michael Mandel, PPI chief economic strategist, citat de Computerworld.com.

Datele Apple spun ca au creat nu mai putin de 242.000 de locuri de munca in jurul ecostistemului doar in Marea Britanie, alte 209.000 in Germania, 163.000 in Franta si alte 96.000 in Olanda.

In mod direct, compania a angajat 6.500 de oameni in marea Britanie si, spune gigantul american, are 646.000 de dezvoltatori inregistrati in statul vestic.

Citeste si:

Ce este insa cel mai important este ultima linie a excel-ului: dezvoltatorii europeni au castigat peste 10,2 miliarde de euro din vanzari de aplicatii, conform Apple. Compania americana primeste 30% din aceste venituri, deci este „o simbioza” buna.

„Din ianuarie 2016 estimam ca 75% din App Economy in Europa (1,2 milioane de job-uri) apartin ecosistemului Apple”, observa Dr. Mandel.

Apple nu este insa unic: Android acopera de asemenea o pondere mare in astfel de job-uri si, mai putin, Windows Mobile sau BlackBerry.