Veniturile din primele trei luni ale anului se vor ridica intre 50 si 53 miliarde de dolari, au subliniat oficialii Apple, reprezentand prima scadere din 2003, si sub estimarile analistilor care vedeau venituri de 55,5 miliarde de dolari, scrie Blooomberg.

Vanzarile de iPhone-uri in perioada sarbatorilor au fost sub estimarile companiei, intarind suspiciunea conform careia Apple isi atinge limitele de crestere pe iPhone si ca expansiunea din China nu va putea acoperi scaderea cererii in restul lumii – sentiment care a dus, de altfel, la scaderea actiunilor companiei cu 20% in ultimele 6 luni.

Apple ramane insa o companie extrem de profitabila – generand un record de 18,4 miliarde de dolari in venituri nete, la vanzari de 75,9 miliarde de dolari in trimestrul incheiat in decembrie. Concurentul principal, Samsung, a anuntat de asemenea rezultate mai slabe decat cele asteptate.

Pe langa iPhone-uri, si celelalte produse ale companiei sunt, in general, afectate negativ – iPad-urile continua sa scada, Mac-urile la fel.