Apple estimeaza scaderea vanzarilor pentru prima oara in mai bine de o decada, fiind inca o dovada a faptului ca piata smartphone-urilor a devenit saturata si ca expansiunea in China nu mai este suficienta pentru a mentine cresterea fara precedent a gigantului american.

Veniturile din primele trei luni ale anului se vor ridica intre 50 si 53 miliarde de dolari, au subliniat oficialii Apple, reprezentand prima scadere din 2003, si sub estimarile analistilor care vedeau venituri de 55,5 miliarde de dolari, scrie Blooomberg.

Vanzarile de iPhone-uri in perioada sarbatorilor au fost sub estimarile companiei, intarind suspiciunea conform careia Apple isi atinge limitele de crestere pe iPhone si ca expansiunea din China nu va putea acoperi scaderea cererii in restul lumii – sentiment care a dus, de altfel, la scaderea actiunilor companiei cu 20% in ultimele 6 luni.

Apple ramane insa o companie extrem de profitabila – generand un record de 18,4 miliarde de dolari in venituri nete, la vanzari de 75,9 miliarde de dolari in trimestrul incheiat in decembrie. Concurentul principal, Samsung, a anuntat de asemenea rezultate mai slabe decat cele asteptate.

Pe langa iPhone-uri, si celelalte produse ale companiei sunt, in general, afectate negativ – iPad-urile continua sa scada, Mac-urile la fel.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri