Discutiile sunt in faza incipienta , iar Microsoft nu a facut pana acum angajamente ferme fata de investitorii respectivi, potrivit unor surse apropiate situatiei, conform News.ro

Recode a aratat ca implicarea Microsoft ar avea rolul sa ii asigure o relatie buna cu cumparatorul Yahoo.

Yahoo a lansat o licitatie de oferte pentru vanzarea operatiunilor de baza ale companiei, dupa ce a renuntat la planul de separare de grup a participatiei detinute la grupul chinez Alibaba Group Holding.

Directorul general al Yahoo, Marissa Mayer, a declarat in februarie ca ofertele vor fi analizate pe masura ce vor fi primite, dar ca prioritatea este planul de redresare a companiei.

Yahoo este supusa unor presiuni tot mai mari din partea actionarilor sa vanda activitatile de baza, in loc sa le separe de participatiile la Yahoo Japan si Alibaba Group.

Citeste si:

Fondul de hedging Starboard Value, actionar activit al Yahoo, a anuntat joi ca va nominalia noua candidati pentru board-ul companiei, in incercarea de schimbare integrala a membrilor acestuia, inclusiv a directorului general Marissa Mayer.

Starboard are o detinere de 1,7% din actiunile Yahoo si cere schimbari la Yahoo inca din 2014. Directorul pentru parteneriate si achizitii al Yahoo, Peggy Johnson, este implicat si el in eforturile de finantare a unui posibil cumparator al Yahoo, a aratat Recode.

Microsoft, care a facut o oferta ostila de preluare a Yahoo in 2008, nu are interes sa faca o oferta semnificativa pentru aceasta companie, dar alti investitori au. Reprezentantii Yahoo si Microsoft au refuzat sa comenteze.

Sursa foto: Willyam Bradberry / Shutterstock