Oracle le cere celor de la Google 8 miliarde de dolari ca drepturi de proprietate asupra Android

Oracle a intentat celor de la Google un proces in care pretinde drepturi de proprietate asupra sistemului de operare Android in care le cere 8 iliarde de dolari. Actionarii si analistii spun ca impactul financiar asupra companiei ar fi mic, transmite Reuters, conform News.ro

Conform acuzatiilor, Android ar incalca drepturi de proprietate ale Oracle pentru unele parti ale limbajului de programare Java, in timp ce Google considera ca are dreptul sa foloseasca Java fara sa plateasca, in conformitate cu legislatia de copyright.

Cazul a fost judecat prima oara in 2012, dar juriul nu a reusit atunci sa dea un verdict.

Daca juriul noului proces, care incepe luni, va decide impotriva Google, atunci vor fi stabilite daunele datorate. Google a obtinut in 2015 venituri de 75 de miliarde de dolari, asa ca un verdict defavorabil in procesul cu Oracle ar avea un impact mic asupra investitorilor, fiind un cost exceptional, a declarat Mike Bailey, director de cercetare la firma FBB Capital Partners, care detine actiuni la Alphabet, compania mama a Google.

Oracle vrea sa obtina si un ordin care sa interzica Google sa mai foloseasca Java la Android, ceea ce i-ar da un avantaj in negocierea redeventelor.

Un astfel de ordin ar trebui emis insa de un judecator, nu de un juriu, iar expertii juridici considera ca posibilitatea este scazuta.
Reprezentantii Oracle si cei ai Google nu au fost disponibili pentru comentarii

Citeste si:
Ce măsuri ia Comisia Europeană pentru a combate fenomenul de fake news
Comisia Europeană vrea ca...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri