Oracle a intentat celor de la Google un proces in care pretinde drepturi de proprietate asupra sistemului de operare Android in care le cere 8 iliarde de dolari. Actionarii si analistii spun ca impactul financiar asupra companiei ar fi mic, transmite Reuters, conform News.ro

Conform acuzatiilor, Android ar incalca drepturi de proprietate ale Oracle pentru unele parti ale limbajului de programare Java, in timp ce Google considera ca are dreptul sa foloseasca Java fara sa plateasca, in conformitate cu legislatia de copyright.

Cazul a fost judecat prima oara in 2012, dar juriul nu a reusit atunci sa dea un verdict.

Daca juriul noului proces, care incepe luni, va decide impotriva Google, atunci vor fi stabilite daunele datorate. Google a obtinut in 2015 venituri de 75 de miliarde de dolari, asa ca un verdict defavorabil in procesul cu Oracle ar avea un impact mic asupra investitorilor, fiind un cost exceptional, a declarat Mike Bailey, director de cercetare la firma FBB Capital Partners, care detine actiuni la Alphabet, compania mama a Google.

Oracle vrea sa obtina si un ordin care sa interzica Google sa mai foloseasca Java la Android, ceea ce i-ar da un avantaj in negocierea redeventelor.

Un astfel de ordin ar trebui emis insa de un judecator, nu de un juriu, iar expertii juridici considera ca posibilitatea este scazuta.
Reprezentantii Oracle si cei ai Google nu au fost disponibili pentru comentarii

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri