29 Septembrie 2006

Vodafone pariaza pe modelul 710



Vodafone a prezentat telefonul Vodafone 710, primul terminal 3G sub marca proprie, facand astfel primul pas din strategia operatorului britanic de deveni o marca puternica si pe piata aparatelor de telefon, potrivit unui comunicat al companiei.

Telefonul Vodafone 710 va fi lansat va fi lansat in Marea Britanie, Germania, Italia, Grecia, Olanda, Portugalia si Romania in prima jumatate a lunii octombrie, potrivit informatiilor oferite de companie.

Modelul nou lansat este primul aparat fabricat pentru Vodafone de producatorul chinez Huawei Technologies, cele doua companii semnand un acord strategic la inceputul acestui an. Vodafone 710 a fost proiectat astfel incat sa faciliteze la maxim utilizarea serviciilor oferite de Vodafone, cum ar fi Vodafone Radio DJ, Mobile TV, descarcarea melodiilor, telefonia video sau Vodafone live!.

Modelul 710 va fi oferit clientilor impreuna cu abonamentele Vodafone, dar si in varianta prepay, largind astfel posibilitatile de utilizare a serviciilor 3G si pentru utilizatorii de cartele preplatite, se arata in acelasi comunicat.

"Anuntul de azi vine sa intareasca angajamentul Vodafone de a creste rata de penetrare a serviciilor 3G, prin faptul ca Vodafone 710 va fi disponibil in mai multe tari si in varianta prepay", a declarat Jens Schulte-Bockum, directorul diviziei de terminale in cadrul Vodafone.

Vodafone a lansat serviciul 3G in Romania in primavara anului trecut, raportand un numar de 135.249 de clienti 3G la sfarsitul primului trimestru din 2006.

Vodafone Romania a raportat un numar total de circa 6,735 milioane de clienti la finele lunii iunie, al doilea trimestru al acestui an aducand 351.000 de clienti noi, precum si o crestere a venitului mediu lunar generat de fiecare utilizator de la 14,9 dolarila 15,2 dolari.

Numarul total al clientilor Vodafone la nivel global a ajuns la 186,8 milioane, adaugand in perioada aprilie-iunie 4,5 milioane de clienti noi si 11,7 milioane de clienti prin achizitia operatorului turc Telsim.

Vodafone Group Plc a achizitionat 80% din operatorul autohton Connex de la compania canadiana Telesystem International Wireless (TIW) in mai anul trecut, devenind actionar unic, si a schimbat numele companiei in aprilie 2006.



Citeste si