Cele mai mari 75 de companii din telecomunicatiilor si al dezvoltarii de software si-au majorat anul trecut afacerile cu 11, 4% fata de 2014, arata datelor furnizate wall-street.ro de catre Registrul Comertului.

Cele mai mari 75 de companii IT&C din Romania, in 2015

Vezi intregul top al celor mai mari 75 de companii in documentul atasat sub titlu.

Vino la conferinta "Inovatia in IT&C", organizata de wall-street.ro maine, 14 iunie, pentru a discuta despre cum sa exportam proprietate intelectuala si sa dezvoltam branduri romanesti de IT&C care sa se extinda in strainatate. Inscrie-te aici.

Cea mai mare companie a fost si anul trecut Orange Romania, cel mai important jucator de pe piata locala de telefonie mobila, cu afaceri de 4,58 miliarde de lei (1,03 mld. euro), in crestere cu 266,5 milioane de lei comparativ cu anul anterior.

Orange este si cea mai profitabil jucator din acest domeniu cu un profit net de 262,1 milioane de lei, in scadere cu 35% fata de 2014. Orange, ocupa locul al 19-lea in topul general al celor mai profitabile companii din Romania.

Clasamentul celor mai mari jucatori din IT&C este completat de catre operatorii de telecomunicatii Vodafone (cu afaceri de 3,3 miliarde de lei) si RCS&RDS (2,7 miliarde de lei).

cele mai mari companii din IT&C

Topul cuprinde datele oferite de Registrul Comertului pe baza codurilor CAEN (a domeniilor de activitate) ale companiilor din domeniul IT&C. Clasamentul se refera la companiile de telecomunicatii si dezvoltare de software. Topul nu include si activtatile de distributie, retail sau productie de electronice.

De asemenea, topul nu include cifra de afaceri ale companiilor din grupul Telekom intrucat indicatorii financiari ai companiilor din acest grup nu au fost depuse pana la 2 iunie 2016, data utilizata de ONRC pentru a oferi informatii catre wall-street.ro.

Codurile CAEN folosite in acest top sunt:

COD CAEN 6202 - activitati de consultanta in tehnologia informatiei
COD CAEN 6201 - activitati de realizare a soft-ului la comanda(software orientat client)
COD CAEN 5829 - activitati de editare a altor produse software
COD CAEN 6120 - activitati de telecomunicatii prin retele fara cablu(exclusiv prin satelit)
COD CAEN 6110- activitati de telecomunicatii prin retele cu cablu

Vezi intregul top al celor mai mari 75 de companii in documentul atasat sub titlu.

Vino la conferinta "Inovatia in IT&C", organizata de wall-street.ro maine, 14 iunie, pentru a discuta despre cum sa exportam proprietate intelectuala si sa dezvoltam branduri romanesti de IT&C care sa se extinda in strainatate. Inscrie-te aici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri