Ciprian Facaeru, Sabin Serban, Andrei Dan Musetescu si Dan Facaeru au pus bazele startup-ului Augmented Space Agency, ce urmareste cercetarea si dezvoltarea aplicata a unor solutii media inovatoare (realitate virtuala, augmentata si mixta). ”Proiectul propune scanarea 3D a sculpturii Cumintenia Pamanutui, folosind tehnici de scanare nonintruzive precum fotogrammetria, modelul obtinut urmand sa fie integrat in aplicatia mobila AR”, a scris ministrul Culturii, Corina Suteu pe pagina sa de Facebook, scrie News.ro.

Aplicatia va contine informatii interactive despre campania ”Brancusi e al meu” si va fi disponibila gratuit pentru sistemele iOS si Android. Ministerul Culturii a anuntat vineri ca suma stransa pentru achizitionarea sculpturii ”Cumintenia Pamantului”, de Constantin Brancusi, a ajuns la 267.595 de euro, dupa ce, in urma cu 12 zile, potrivit ministrului Corina Suteu, in conturile deschise pentru subscriptia publica se aflau 231.965 de euro.

In luna martie, Guvernul Romaniei a inaintat o oferta de achizitie care a fost acceptata. Din suma de 11 milioane de euro, Guvernul Romaniei va plati 5 milioane de euro, iar pentru restul ei Ministerul Culturii a lansat o subscriptie publica nationala. Campania dedicata subscriptiei publice a fost lansata pe 8 aprilie. Sumele pot fi donate in conturile anuntate de Ministerul Culturii, pe site-urile brancusiealmeu.ro si cuminteniapamantului.ro.

Sursa foto: Konstantin Kolosov/Shutterstock.com

Primarul Timisoarei a semnat...
Citeste si: Primarul Timisoarei a semnat pentru ,,Fara penali in functii publice"