In ultimii ani, Unity Technologies, companie care a atras saptamana aceasta o noua runda de investitii in valoare de 181 de milioane de dolari, a devenit indispensabila pentru industria jocurilor video. Acum, odata cu cresterea industriei de realitate virtuala si amplificata, realizam ca viitorul s-ar putea baza pe astfel de companii.

Miercuri, Unity Technologies a anuntat ca a atras o noua runda de investitii condusa de DFJ Growth. Printre alti investitori se numara China Investment Corporation, FreeS Fund, Thrive Capital si Max Levchin, alaturi de investitorii deja existenti - Sequoia Capital si WestSummit Capital.

Aceasta investitie o face pe anterioara sa para mica – doar 25,5 milioane de dolari, si este reprezentantiva pentru cresterea industriei de realitate virtuala si agresivitatea unor jucatori cheie. Presa internationala subliniaza ca aceasta investitie evalueaza compania la 1,5 miliarde de dolari.

Unity Technologies a furnizat motorul principal pentru hit-ul Pokemon Go, care se foloseste de realitatea amplificata pentru a descoperi in orice locatie omuleti virtuali. Compania, care are 12 ani, a inregistrat cresteri puternice in ultimii ani, 5,5 milioane de dezvoltatori de jocuri inregistrandu-se pentru a folosi platforma. Ca o comparatie, cel mai apropiat concurent al Unity, Epic Games, a anuntat ca are 2 milioane de utilizatori inregistrati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri