Profitul trimestrial al Intel a cazut cu 51% in ultimul trimestru fiscal al anului, reflectand impactul de 1,4 miliarde de dolari resimtit de companie ca urmare a disponibilizarii a 12.000 de oameni pana la jumatatea lui 2017.

Compania cu sediul in Santa Clara, California, a fost impactata si de industria PC in declin, vanzarile chip-urilor pentru servere inregistrand o evolutie mai slaba decat cea asteptata.

Directorul executiv al Intel, Brian Krzanich, a declarat ca Intel va recupera in a doua jumatate a anului. Valoarea actiunilor Intel a scazut cu 3% dupa anuntul privind rezultatele financiare, scrie WSJ.com.

Per total, Intel a raportat un profit de 1,33 miliarde de dolari, de la 2,71 miliarde de dolari in acelasi trimestru al anului precedent. Veniturile companiei au crescut cu 2,6%, pana la 13,53 miliarde de dolari.

Citeste si:
Intel va investi 80 de miliarde de euro în producția de cipuri din...
Intel va investi 80 de...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri