La rasaritul soarelui pe 28 iunie, viziunea unei companii isi lua zborul, la propriu – aceea de a oferi Internet pentru 1,6 miliarde de oameni din colturi indepartate ale lumii. Este vorba de un aeroplan solar fara pilot, realizat de Facebook.

CEO-ul companiei, Mark Zuckerberg, cu un zambet enorm pe chip, a urmarit Aquila, aeroplan cu aripi cat ale unui Boeing 737, cum isi ia primul zbor de pe un aeroport din Yuma, Arizona.

Initial, zborul trebuia sa dureze jumatate de ora, insa lucrurile au mers atat de bine incat Connectivity Lab, divizia Facebook care acopera acest proiect, a decis sa ii prelungeasca zborul pana la 96 de minute.

Numit dupa vulturul care i-a adus lui Zeus fulgerele in mitologia Greaca, Aquila este un plan major al Facebook, care urmareste sa aduca conectivitate la Internet catre zone ale lumii care se afla in dezvoltare si unde fibra optica nu este inca disponbila. Design-ul ii permite sa transmita, din inaltul cerului, unde Wi-Fi pentru cei de jos, folosindu-se in acest scop de comunicatii laser. Autonomia dronelor alimentate solar este de 90 de zile, fiecare drona putand transmite Internet pe o raza de peste 80 de kilometri.

Sursa foto: Fastcombany.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri