Oracle a anuntat ca a ajuns la un acord final pentru preluarea NetSuite, „prima companie de cloud din lume”. Tranzactia este evaluata la 109 $/actiune in cash, echivalentul a circa 9,3 miliarde de dolari.

Oracle si Netsuite sunt doua companii complementare, si vor coexista in piata pentru totdeauna”, spune Mark Hurd, CEO la Oracle. „Intentionam sa investim puternic in ambele produse – la nivel ingineresc si distributie”.

Oficialii Oracle se asteapta ca achizitia sa aduca imediat venituri suplimentare pentru companie in primul trimestrul fiscal dupa ce tranzactia se va oficializa. NetSuite este pe piata de 18 ani, conform companiei.

Evaluarile si negocierile tranzactiei au fost conduse de un comitet special din board-ul Oracle. Acestia au aprobat tranzactia in unanimitate. Aceasta se va incheia in anul calendaristic 2016, urmand sa primeasca si aprobarile organismelor de reglementare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri