Intel separa de grup divizia de securitate cibernetica, cunoscuta anterior ca McAfee, si va vinde o participatie de 51% la aceasta companiei de investitii TPG, pentru 3,1 miliarde de dolari, in numerar, transmite Reuters.

Tranzactia evalueaza intreaga divizie la 4,2 miliarde de dolari, incluzand si datoriile. Intel, care a cumparat McAfee pentru 7,7 miliarde de dolari in 2011, va pastra o participatie de 49% la aceasta. Acordul pune capat tentativei esuate a Intel de a dobandi o pozitie importanta pe piata securitatii informatice, conform News.ro.

La momentul achizitiei, Intel a vorbit despre integrarea tehnologiei McAfee in cipurile sale, dar planurile nu s-au concretizat. Divizia, redenumita Intel Security Group in 2014, va reveni la numele McAfee, dupa finalizarea vanzarii, asteptata in al doilea trimestru al anului 2017.

Fondatorul McAfee, John McAfee, s-a ascuns o perioada din cauza unei investigatii pentru crima in Belize si este un paria in industria IT. Recent, el a dat in judecata Intel pentru a-si recupera dreptul de folosire a numelui sau. In primul semestru, veniturile Intel Security au crescut cu 11%, la 1,1 miliarde de dolari.

Sursa foto: Zadorozhnyi Viktor / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Dublu interviu Kaspersky: Cum va schimba 5G securitatea informatica?