In 2017, producatorul de software va deschide centre de date in Franta, a declarat Nadella intr-un interviu. Microsoft si-a marit deja de peste doua ori capacitatea de a oferi servicii bazate pe Internet in Europa, creand o retea de centre in diverse tari europene, pentru a raspunde reglementarilor si preferintelor de stocare locala a datelor, conform News.ro.

“Ma astept ca investitiile sa continue”, a spus Nadella, inaintea unui turneu de patru zile in Europa care va include orasele Dublin, Berlin, Paris si Londra.

El adaugat ca va exista o ciclicitate a investitiilor, dar ca se asteapta ca investitiile sa creasca odata cu afacerile si impactul acestora.
Microsoft incearca sa creasca numarul de clienti pentru serviciile cloud si sa ajunga din urma Amazon, care in trimestrul al doilea a avut o cota de piata de trei ori mai mare decat Microsoft in Europa si in restul lumii, potrivit Synergy Research Group.

Europa Occidentala va atrage 21% din cheltuielile publice de 205,7 miliarde de dolari pe an care vor avea loc in acest an in sectorul cloud, respectiv 42,5 miliarde de dolari, fiind a doua mare destinatie dupa America de Nord, anticipeaza compania de cercetare Gartner. Pana in 2020, Gartner estimeaza ca cifra sa urce la aproape 74 de miliarde de dolari.

Sursa foto: gpointstudio / Shutterstock.com