Decizia a venit in cooperare cu autoritatile din China, Statele Unite si Coreea de Nord, a afirmat o sursa dintr-o companie partenera a Samsung. Gigantul sud-coreean nu a comentat informatiile.

In urma cu aproximativ doua saptamani, Samsung a dat asigurari ca peste 1 milion de oameni din intreaga lume folosesc telefoane Galaxy Note 7 cu baterii care nu se supraincalzesc si nu iau foc, scrie News.ro.

Compania sud-coreeana a lansat pe 2 septembrie o rechemare voluntara a cel putin 2,7 milioane de smartphone-uri Note 7, din cauza bateriilor defecte care pot provoca aprinderea dispozitivelor, o criza extrem de jenanta pentru un producator care se mandreste cu controlul calitatii.

Citeste si:

Samsung a precizat ca telefoanele Note 7 vandute incepand 1 septembrie, data oficiala de lansare, au baterii diferite fata de cele ale aparatelor rechemate.

Cu toate acestea, saptamana trecuta, cel putin un telefon Samsung Galaxy Note 7 cu baterie noua a luat foc, la bordul unui avion, semn ca problema nu a fost remediata. Rechemarea ar putea costa Samsung o suma de ordinul miliardelor de dolari si i-ar putea leza imaginea, potrivit analistilor.