Industria PC, scadere pentru al optulea trimestru consecutiv

Starea industriei PC nu arata bine. Conform Gartner, livrarile globale de PC-uri au scazut in trimestrul trei al anului curent, pentru al optulea trimestru consecutiv, cu 5,7%, pana la 68,9 milioane de unitati.

Acest lucru marcheaza “al optulea trimestru consecutiv de scadere pentru industria PC, cel mai lung declin din istoria segmentului de piata”, conform oficialilor Gartner. Compania explica scaderea prin vanzari slabe in promotii “back to school” si cerere scazuta pe pietele emergente.

Problema mai mare este insa ca PC-ul nu mai reprezinta o prioritate pentru majoritatea consumatorilor, nemaisimtind nevoia sa upgradeze sistemele anterioare. Unii clienti nu vor mai cumpara, probabil, niciodata un PC. Smartphone-urile si laptop-urile, dar si tabletele pun in pericol aceasta piata – de exemplu linia de produse iPad Pro a Apple reprezinta un inlocuitor viabil pentru laptop-uri dar si desktop-uri, intr-o anumita masura.

Producatorii de PC-uri simt presiunea. HP, Dell si Asus au inregistrat cresteri mici, single digit, in timp ce Acer, Apple si Lenovo au inregistrat scaderi, Apple si Lenovo inregistrand chiar caderi double digit.

Citeste si:
"Toata lumea are smartphone" devine realitate. Vanzarile, in cadere
"Toata lumea are smartphone"...
Citeste si:
Pasi de urmat in caz ca suspectezi ca ai coronavirus
Pasi de urmat in caz ca...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri