Florin Talpes, cofondator si CEO al BitDefender, a oferit un interviu pe larg in Financial Times, una dintre cele mai prestigioase publicatii business la nivel global. Antreprenorul roman subliniaza ca malware-ul poate ataca si transforma device-urile din casa in “atacatori zombie”.

Prospectul este terifiant pentru internauti, insa, de partea cealalta, reprezinta o oportunitate de care BitDefender este gata sa profite printr-o listare la Bursa – intai, prin gasirea unui investitor minoritar in 2017, scrie Financial Times.

Procesul va incepe cel mai probabil nu mai tarziu de al doilea trimestru al lui 2017, spune Talpes.

In SUA, atacurile cibernetice au fost prevalente in cursa pentru prezidentiale, existand multiple atacuri pe marginea unei potentiale implicari a statului in astfel de practici ilicite. “Nu stim cate din astfel de atacuri sunt sustinute de stat, nu pute estima cu exactitate”, spune Talpes. “In urma cu cinci ani, doar 10 state aveau capacitatea de a lansa atacuri cibernetice sofisticate, acum vorbim de cateva zeci”, sustine antreprenorul roman.

Citeste intreg interviul in Financial Times.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri