Google lanseaza o aplicatie prin care putem vizita lumea in mod virtual

Google lanseaza Earth VR, o aplicatie care permite vizitarea unora dintre cele mai interesante destinatii de pe planeta prin intermediul realitatii virtuale.

Google Earth VR este o versiune creata special pentru a folosi tehnici de realitate virtuala, avand la baza versiunea standard a aplicatiei cu acelasi nume, disponibila pana acum pe desktop, iOS si Android, conform News.ro.

Noua aplicatie permite utilizatorului sa zboare pur si simplu deasupra unora dintre cele mai interesante regiuni ale lumii. Desi Google nu a recreat peste noapte in format 3D toata planeta, cei care vor folosi aplicatia vor putea naviga deasupra unor locatii precum Alpii Elvetieni, raul Amazon, Marele Canion sau centrul New York-ului.

Disponibila deocamdata pentru sistemul 3D Vive al celor de la HTC, Google Earth VR poate fi navigat cu ajutorul controller-ului hardware folosit si pentru jocuri. Astfel, cu ajutorul acestuia, utilizatorul va putea ajusta inaltimea si viteza de deplasare printre punctele de interes ale obiectivului vizat. O comparatie cu zborul lui Superman nu este deloc deplasata in acest caz.

Noul Google Earth VR face parte din efortul tot mai evident al companiei americane de a crea continut pentru realitatea virtuala, un domeniu pe care Google pariaza pe viitor. Google Street View si YouTube sunt alte doua exemple de aplicatii care au deja versiuni de realitate virtuala.

Citeste si:
Facebook și Google au ajuns la un acord cu Australia: cât vor...
Facebook și Google au ajuns...

Desi este disponibila in acest moment doar pentru casca de realitate virtuala HTC Vive, Google promite ca lucreaza la portarea si pe alte platforme a aplicatiei Google Earth VR, precum propria platforma de realitate virtuala numita Daydream.

Sursa foto: Shutterstock/VectorLifestylepic

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri