Vodafone: In 2017 va creste volumul tranzactiilor efectuate prin intermediul telefonului mobil

Volumul tranzactiilor efectuate cu telefonul mobil, de la cumparaturi online pana la plata facturilor, va creste anul viitor, pe fondul cresterii numarului de utilizatori de smartphone-uri, acestea din urma fiind folosite tot mai des si pentru culegerea de informatii inainte de a face o achizitie, iar firmele se vor orienta tot mai mult catre alegerea unui singur furnizor pentru toate serviciile de comunicatii si IT, potrivit informatiilor transmise de Vodafone, al doilea jucator de pe piata nationala de telefonie mobila.

In acest an s-a observat nu numai o crestere a numarului de utilizatori de smartphone-uri, dar si o evolutie a preferintelor acestora pentru terminale cu specificatii tehnice superioare si cu ecrane mai mari. Aceasta tendinta se va mentine si in 2017, potrivit reprezentantilor Vodafone, informeaza News.ro.

”Aceasta evolutie va duce la un consum tot mai mare de continut video pe dispozitive mobile si la diversificarea ofertei de acest gen pentru utilizatorii din Romania. De asemenea, ne asteptam sa creasca volumul tranzactiilor efectuate prin intermediul telefonului mobil, de la cumparaturi online pana la plati de facturi”, afirma reprezentantii Vodafone.

Firmele se orienteaza tot mai mult catre alegerea unui singur furnizor pentru toate serviciile de comunicatii si IT, tendinta care se va pastra si anul viitor.

De asemenea, companiile manifesta un interes crescut pentru servicii care se bazeaza pe tehnologii in cloud sau Internet of Things (IoT). Smartphone-ul a devenit parte integranta din viata tot mai multor utilizatori, iar acest lucru este vizibil in cresterea gradului de folosire a social media si a interactiunilor dintre firmele din telecom cu clientii prin intermediul canalelor digitale.

Citeste si:
Vodafone lansează Vodafone Club: la ce magazine au reduceri
Vodafone lansează Vodafone...

Veniturile din servicii de comunicatii ale Vodafone Romania, al doilea jucator de pe piata locala de telefonie mobila, au atins 179,2 milioane euro in al doilea trimestru al anului fiscal 2016-2017, incheiat la 30 septembrie 2016, in crestere cu 3,6% fata de perioada similara a anului precedent.

Principalii competitori ai Vodafone pe piata din Romania sunt Orange, Telekom si Digi Mobil. La internetul mobil, cea mai mare viteza medie de descarcare, in trimestrul al treilea al acestui an, a fost inregistrata la compania Orange Romania (37,8 Mbps), urmata de Vodafone Romania (29,64 Mbps) si Telekom Romania (19,79 Mbps), potrivit unui raport publicat recent de Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri