Facebook va incepe sa monetizeze continutul video din cadrul propriei retele sociale, prin afisarea de reclame.

Dupa ce timp de mai bine de doi ani s-a concentrat pe cresterea cantitatii, dar si a calitatii continutului video, Facebook urmeaza sa treaca la pasul urmator: monetizarea acestui tip de continut prin afisarea de reclame. Conform unor surse anonime din industrie, Facebook va incepe in curand sa testeze afisarea reclamelor in cadrul continutului video. Aceste reclame ar urma sa fie afisate dupa cel putin 20 de secunde si doar pentru clipurile video care au peste 90 de secunde, conform News.ro.

Facebook va imparti veniturile din acest tip de reclame cu creatorii de continut. Acestia din urma vor primi 55% din veniturile generate de reclamele afisate in propriile clipuri video. Acelasi procent este oferit si de principalul concurent pentru Facebook pe partea video, YouTube. Este cunoscut faptul ca Mark Zuckerberg nu a fost de acord ca Facebook sa afiseze reclame pre-roll - acel tip de reclame care preced clipurile video. Aceasta abordare se potriveste viziunii sefului companiei si se poate dovedi si motivatoare pentru creatorii de continut.

Astfel, creatorii de continut vor fi motivati sa dezvolte continut de calitate. Fara reclame pre-roll, afisarea reclamelor din timpul clipurilor va avea loc doar daca utilizatorul va viziona cel putin 20 de secunde dintr-un clip video. Aceasta conditie va fi indeplinita doar daca clipul video are calitatea necesara pentru nu plictisi utilizatorul in mai putin de 20 de secunde.

Modul in care Facebook a definit afisarea pentru clipurile video a nascut controverse in ultimul an. Conform companiei, orice rulare de peste 3 secunde era considerata vizionare. Aceasta abordare era inselatoare, deoarece, in mod implicit, Facebook reda automat clipurile, iar cele trei secunde garanteaza practic afisari artificiale.

Sursa foto: Shutterstock/ARTFULLY PHOTOGRAPHER

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri