"Astazi, daca ne uitam la piata, este destul de blocata!", mai spune el. Daca vorbim de oamenii aflati in somaj...acestia nu prea sunt dispusi sa munceasca.

"Stiu destul de multe companii de recrutare din Romania care apeleaza la agentii de somaj si nu functioneaza, nu furnizeaza candidati", mai spune managerul companiei care ofera solutii IT performante pentru administrarea personalului din companii. Asta inseamna ca respectivele persoane prefera doar sa isi primeasca ajutorul de somaj, lucru care nu este benefic nici pentru ei, nici pentru companii si nici pentru Romania, per total.

Renteaza ziua de lucru de 6 ore?

Desi in statele nordice si nu numai ziua de lucru de 6 ore a inceput sa fie implementata din ce in ce mai mult, companiile din Romania nu sunt inca pregatite pentru acest pas, considera managerul Smartree. "Este adevarat, din 8 ore poate lucrezi 6-7 ore, restul... Si atunci exista temerea ca daca reduci ziua de munca la 6 ore, efectiv nu o sa lucrezi decat 4-5 ore", puncteaza Adrian Stanciu.

Generatiile tinere insa, millenials, acorda insa din ce in ce mai multa importanta libertatii de miscare.

Afla din interviul video ce se cauta pe piata fortei de munca, ce meserii sunt de viitor, dar si cum poti sa retii angajatii, mai ales tineri, si sa ii motivezi.