Noul produs la care lucreaza Elon Musk, prin intermediul companiei Neuralink, vrea sa ajute oamenii cu leziuni severe ale creierelor, leziuni canceroase sau a altor afectiuni. Acesta ar putea fi lansat in patru ani, a spus Musk intr-un interviu, potrivit News.ro.

”Daca vom dori sa va transmitem un concept, am face-o prin intermediul telepatiei consensuale”, a explicat Elon Musk.

Inteligenta artificiala si invatarea masinilor vor crea computere atat de sofisticate, incat oamenii vor avea nevoie sa isi implanteze retele neuronale in creiere pentru a tine pasul, a afirmat Musk anul trecut, intr-o conferinta pe tema tehnologiei.

Citeste si:

”In cap exista o multime de concepte pe care creierul trebuie sa le comprime la un nivel incredibil de scazut, numit limbaj sau scriere. Daca ai doua interfete ale creierului, ar putea sa ai o comunicare necomprimata, directa, cu o alta persoana”, a spus Musk in interviu.

Ar putea fi nevoie de circa 8-10 ani pana cand aceasta tehnologie sa poata fi folosita de oameni fara dizabilitati, in functie de aprobarea de catre autoritatile de reglementare si de cat de bine vor functiona dispozitivele pentru persoanele cu dizabilitati, a aratat Musk.

Neuralink a fost inregistrata in California in iulie anul trecut, ca o companie de cercetari medicale, iar Musk intentioneaza sa o finanteze personal.

Sursa foto: Joe Duffy | Dreamstime.com