De la lansarea serviciului Orange 4G la nivel national in 2014, traficul de date la viteze 4G a crescut de 128 de ori, demonstrand nevoia tot mai ridicata de conectivitate. Si ultimul an a pastrat tendinta ascendenta de conectivitate sporita. Astfel, traficul 4G a crescut de patru ori in T1 2017 vs T1 2016.

La 31 martie 2017, 2,4 milioane de clienti utilizau serviciile Orange 4G, dublu fata de primul trimestru din 2016. Toate acestea au fost sustinute de cresterea vanzarilor de smartphone-uri si de dispozitive conectate la smartphone (smartwatch-uri, bratari fitness, roboti, ochelari VR, Apple Airpods si casti cu asistent personal), precum si de extinderea in ritm alert a acoperirii serviciilor 4G oferite de Orange.

Zonele unde serviciile 4G inregistreaza in mod constant cele mai mari varfuri de trafic sunt Bucuresti, Cluj, Iasi, Sibiu si Mures. Intervalul orar cu cele mai mari cresteri de trafic este cuprins intre ora 20:00 si ora 22:00, iar aceasta tendinta se mentine inca de la lansarea serviciilor 4G. Cele mai populare categorii de aplicatii si de continut pentru care utilizatorii folosesc serviciile 4G sunt: 39% streaming, 47% browsing, 5% din trafic este inregistrat de aplicatiile de messaging.

In acest moment, reteaua Orange 4G este prezenta in 7585 de localitati. Convorbirile sunt la calitate HD prin reteaua 4G.

Principalii concurenti ai Orange sunt Vodafone, Telekom, precum si RCS&RDS si UPC Romania.

Citeste si:
Orange Romania lanseaza o biblioteca online pentru cei cu dizabilitati
Orange Romania lanseaza o...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Apple intra in competitie cu Netflix, Disney si Amazon