NetSafe, unul dintre cei mai importanti distribuitori de solutii si produse IT cu valoare adaugata pe segmentele de Security, Networking si Wireless, devine singurul centru de training autorizat din Europa Centrala si de Est pentru solutiile Ruckus si Brocade.

Certificarile vin in contextul cresterii cererii pentru servicii de training in segmentul securitatii IT, dar si datorita indeplinirii de catre NetSafe a mai multor criterii de performanta, precum sustinerea training-urilor de catre ingineri experti in securitate IT, existenta unui laborator propriu de testare tehnologica, a unui spatiu dedicat si a dotarilor specifice desfasurarii activitatii de training.

Noile certificari se adauga celei deja existente, NetSafe fiind si centru de training autorizat pentru solutiile Fortinet. Astfel, NetSafe poate oferi, in prezent, servicii de training care acopera zonele de IT security, networking si wireless.

„Cererea pentru servicii de training in securitate IT a crescut cu 70% in ultimul an, ca urmare a constientizarii riscurilor la care se expun companiile, pe fondul numarului tot mai mare de incidente de securitate IT. Companiile au inceput sa isi certifice angajatii din departamentele IT, astfel incat sa stie sa foloseasca si sa administreze solutiile de securitate IT pe care le-au implementat”, spune Doru Manea, CEO NetSafe.

Tendinta de certificare a angajatilor pe segmentul de securitate IT este insa in stadiu incipient in Romania, iar din acest motiv, ritmul de crestere se va mentine si anul viitor.

„Investitiile in certificarea utilizatorilor solutiilor de securitate IT, networking si wireless apartin in prezent, cu precadere, companiilor mari sau celor din sectorul public. Si asta pentru ca au inteles ca in acest fel pot creste veniturile, pot scadea costurile operationale, pot creste nivelul de securitate din companie si nivelul de satisfactie al angajatilor”, mai spune Doru Manea.

Training-urile sustinute de expertii NetSafe se adreseaza inginerilor tehnici, profesionistilor si specialistilor IT si au o abordare de tipul self-paced (care permit parcurgerea programelor de training in ritmul propriu al cursantilor), la care se adauga si exercitii practice si experimentare.

Programele de training sunt deschise atat partenerilor NetSafe, cat si companiilor si utilizatorilor finali de solutii Fortinet, Ruckus si Brocade. Training-urile le vor permite absolventilor sa fie recunoscuti in industrie ca facand parte dintr-un grup de profesionisti in securitate IT.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri