Ultimul deceniu a inregistrat progrese uriase in tehnologie si inovatie. Tehnologia ne-a imbunatatit vietile si felul in care lucram in moduri pe care nu ni le-am fi putut imagina acum zece ani. Daca ne uitam in urma, locurile de munca din prezent sunt in multe privinte de nerecunoscut fata de cele ale generatiei dinaintea noastra – iar locurile de munca de maine se vor schimba si mai mult. Dar cu toata aceasta schimbare, unele tehnologii reusesc sa aiba o putere incredibila de a rezista, in timp ce altele vin si pleaca. Daca luam ca exemplu imprimarea cu jet de cerneala, aceasta tehnologie a reusit sa fie reinventata si sa ramana relevanta pentru mai mult de 65 de ani.

Din acest motiv, obiectivul meu este de a castiga o cota de piata cat mai mare pentru tehnologia cu jet de cerneala, in contextul in care in regiunea EMEA aceasta a fost evaluata la 38 de miliarde de euro.

Suntem la inceputul unei noi ere tehnologice, in care viitorul locurilor de munca este incert. Multe teorii au fost construite legat de cum vor arata locurile de munca de maine, unele scenarii fiind mai probabile decat altele. Ce este cert este faptul ca tehnologia pe care o folosim redefineste „standardul in afaceri”. Intr-o era in care tehnologia este pretutindeni, progresele pe care le vedem creeaza asteptari atat pentru o productivitate si o eficienta mai mare, cat si pentru costuri reduse si impact mai mic asupra mediului. Asa ca este esential sa putem avea incredere ca tehnologia pe care o alegem este cea mai buna optiune, dar si pentru a deveni mai buni in domeniul nostru si pentru a ne eficientiza munca. Consider ca imprimarea cu jet de cerneala este o astfel de tehnologie.

Epson a investit 400 de milioane de euro in unitati noi de productie pentru tehnologia cu jet de cerneala in Japonia si pe alte piete si ne-am luat angajamentul de a mai investi inca 185 de milioane de euro in urmatorii trei ani, special pentru a dezvolta in continuare tehnologia PrecisionCore. Inovatiile succesive in tehnologia cu jet de cerneala de-a lungul timpului au raspuns deja multor cereri specifice locurilor de munca actuale, iar tehnologia este atat de flexibila si de adaptabila incat va continua sa satisfaca cerintele viitoare. Nu cred ca tehnologia laser, de exemplu, are aceeasi putere de a ramane pe piata. Probabil, intr-o zi, va urma soarta echipamentelor video recorder VSH si a masinilor de scris. Ca tehnologie, a fost introdusa la aproape 30 de ani dupa imprimarea cu jet de cerneala si pe moment a adus beneficii imbunatatite in afaceri in ceea ce priveste costul si viteza, dar pierde deja teren.

Firma de analiza de piata IDC a indicat ca, per ansamblu, piata tehnologiei cu jet de cerneala ar trebui sa creasca cu 10,2% (CAGR) pana in 2020 si se preconizeaza ca imprimantele cu jet de cerneala vor reprezenta 34% din piata totala de imprimante in Europa pana in 2019, ajungand la o pozitie dominanta. Epson are deja o crestere semnificativa a cotei de piata in sectorul de imprimante business cu jet de cerneala, iar in Europa aceasta cota a atins 40% in trimestrul 1 din 2017. Longevitatea tehnologiei e dovedita, deoarece raspunde tuturor nevoilor esentiale de business din prezent: eficienta, productivitate si calitate crescute, precum si costuri si impact asupra mediului reduse.

Este clar ca viitorul imprimarii business sta in tehnologia cu jet cu cerneala, iar Epson e un sustinator activ al acestei tehnologii si o promovam mai departe deoarece avem aceleasi asteptari ca si clientii nostri. Dezvoltam tehnologii eficiente, compacte, de inalta precizie, capabile sa raspunda provocarilor reale de la locul de munca. Vom continua sa oferim tehnologii care imbunatatesc activitatea angajatilor in prezent si in viitor si sa facem parte din schimbarea in mai bine a modului in care ne desfasuram afacerile.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri