IT-ul este una dintre cele mai competitive industrii din Romania, aducand 6% din PIB. Odata cu “revolutia fiscala”, angajatorii s-au vazut nevoiti sa creasca cheltuielile pentru a-si retine angajatii; cei mai multi dintre ei, insa, nu raman intr-o companie doar pe baze salariale, punandu-se din ce in ce mai mult accent pe factori suplimentari.

Suprafata pe care birourile Adobe o ocupa in cladirea Anchor Plaza de langa Plaza Romania este de 6628 mp utili, spatiu desfasurat pe 4 etaje, respectiv etajele 7, 9 si 10 intregral si etajul 6 partial, corpurile A si B.

Adobe are in sediul din Bucuresti 45 sali de conferinta, amenajate fie intr-un stil business-futurist, fie intr-un stil ce aminteste de casa, confortabil si relaxat si peste 40 de birouri individuale.

Salile de conferinta poarta nume de seriale celebre, precum Game of Thrones, Suits, Stranger Things.

Cum influenteaza...
Citeste si: Cum influenteaza dezvoltatorii imobiliari economia

Cafeteria, sala de mese si relaxare, are o suprafata de 355 mp si aici se pot juca jocuri precum billiard sau ice hockey, se poate citi sau se poate face masaj pe scaunele speciale. Angajatii gasesc in aceasta zona fructe proaspete, iaurt, racoritoare, dulciuri.

In birouri exista hamace, fotolii tip para, pe care angajatii se pot relaxa si, uneori, chiar dormi (chiar se intampla, in special la cei care au copii mici acasa)

Conceptul de amenajare imbina ideea de comunitate si conectivitate. Scopul este ca angajatii sa poata comunica deschis, intr-un mediu colaborativ, incat sa dezvolte relatii puternice de colegialitate in echipa. Spatiul este astfel tip open, cu lumina naturala datorita geamurilor.

Cea mai noua zona inchiriata si amenajata anul acesta are o suprafata de 744 mp si include mai multe mese de lucru, cu un design colorat si care creeaza atmosfera dintr-un diner, in care colegii pot realiza sesiunile de pair coding, code review sau pot avea intalniri de lucru scurte.

Wall-Street.ro a lucrat o...
Citeste si: Cum e sa lucrezi intr-un spatiu de coworking: in vizita la Mindspace