Techcelerator, un nou program de accelerare care se adreseaza startup-urilor romanesti de tehnologie, isi incepe activitatea. Cu sedii in Bucuresti si Cluj-Napoca, doua centre importante ale inovatiei romanesti, Techcelerator este primul accelerator din Romania care aloca fonduri pentru dezvoltarea companiilor aflate in faza de (pre)accelerare. Sustinerea financiara este acordata prin intermediul parteneriatului exclusiv cu GapMinder, fondul de investitii de capital de risc recent lansat in Romania.

La inceputul programului, 15-20 startup-uri aflate in stadiul de prototip sau Minimum Viable Product vor primi cate 25.000€ pentru o participatie de 6% din companie. Ulterior, in timpul programului, startup-urile cu cele mai mari sanse de succes, vor avea posibilitatea sa acceseze o a doua runda de investitie, de pana la 75.000€, convertibila in actiuni in startup-ul respectiv. Sunt invitate sa aplice companiile tinere inovatoare, care apreciaza ca au potential ridicat de dezvoltare si extindere la nivel international, din industrii in crestere, precum: software, securitate cibernetica, inteligenta artificiala, transformare digitala, solutii IT pentru sanatate, AgTech, FinTech si altele.

Programul se deruleaza pe o perioada de 10 saptamani, atat in Bucuresti cat si in Cluj-Napoca, cu sprijinul a peste 60 de mentori romani si straini. Prima runda a programului va incepe pe 31 martie. Techcelerator include sesiuni intensive de business coaching, mentorat, expertiza specifica in functie de industria startup-ului si servicii de marketing. De asemenea, startup-urile vor avea acces la comunitati internationale pentru scalare si expunere in piata globala.

Pe durata programului de accelerare, membrii echipei Techcelerator vor facilita intalniri intre startup-urile participante si potentiali investitori si parteneri de afaceri cu ajutorul carora firmele la inceput de drum isi pot testa produsele sau incheia parteneriate strategice. Startup-urile care vor dovedi cel mai mare potential de crestere vor continua sa fie monitorizate de catre GapMinder si vor fi luate in considerare pentru runde ulterioare de finantare de tip seed.

"Techcelerator este un program nou, dar avem in spate experienta dobandita anterior, in programe de accelerare similare. Doi Parteneri din GapMinder sunt dintre cei care au fondat cu patru ani in urma doua acceleratoare cunoscute, RICAP (in Bucuresti) si SprintPoint (in Cluj-Napoca). Iar membrii echipei Techcelerator au experienta internationala in sustinerea antreprenoriatului, au lucrat in acceleratoare de afaceri din Europa si au fost parte din echipele celor doua acceleratoare locale amintite.

Ingredientul cel mai important care aduce noutate este ca suntem primul program de accelerare din Romania in care startup-urile primesc si finantare, pe langa celelalte beneficii de accelerare si accesul la retele extinse de contacte. Toate acestea vor transforma rapid startup-urile participante de la nivelul de proiect la cel de afacere bine inchegata", a declarat Cristian Dascalu, Partener Accelerare, GapMinder.

“Techcelerator este un program ideal pentru cei care vor sa isi dezvolte o afacere cu potential international. Oferim pentru prima data finantare tuturor startup-urilor selectate pentru dezvoltarea produsului sau serviciului propus. In acelasi timp, am pregatit un program intens de mentorat in timpul caruia fondatorii si echipele lor vor lucra cu experti din industriile relevante pentru business-ul lor” a spus Cristina Toncu, Manager Techcelerator.

Startup-urile interesate sa participe la prima runda a programului pot aplica pana la data de 11 martie 2018 pe www.techcelerator.ro . In program sunt invitate sa aplice atat companii, cat si persoane fizice cu idei de dezvoltare a unor tehnologii inovatoare care isi vor inregistra firma daca vor fi selectate in program.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri