Apple a raportat un profit trimestrial record

Apple a raportat joi un profit trimestrial record, chiar daca a vandut mai putine smartphone-uri iPhone, potrivit Agerpres.

In ultimele trei luni ale anului trecut, Apple a realizat un profit net record de 20,1 miliarde de dolari, depasindu-si precedentul profit trimestrial record de 18,4 miliarde de dolari stabilit in ultimul trimestru din 2015.

"Suntem incantati sa anuntam cel mai bun trimestru din istoria Apple, cu o crestere solida care include cele mai mari venituri inregistrate vreodata de pe urma unui nou iPhone", a declarat directorul general de la Apple, Tim Cook.

Cu toate acestea, numarul de telefoane iPhone vandute in ultimele trei luni ale anului trecut, 77,3 milioane de unitati, a fost mai mic cu un milion comparativ cu perioada similara din 2016. O posibila explicatie ar putea fi aceea ca modelul iPhone X a ajuns pe piata in luna noiembrie, in loc de luna septembrie cum s-a intamplat cu precedentele noi modele.

In schimb, pretul mediu al unui telefon Apple a fost de aproximativ 796 de dolari, comparativ cu 695 de dolari in urma cu un an. Acest cost mai mare a permis grupului Apple sa genereze venituri mai mari cu 13% pana la 88,3 miliarde de dolari, in pofida scaderii numarului de telefoane iPhone vandute.

Citeste si:
Românii cu bani au cumpărat acțiuni Tesla, Microsoft și Facebook în...
Românii cu bani au cumpărat...

Luna trecuta, Apple a anuntat ca va plati un impozit de 38 de miliarde de dolari pentru repatrierea profiturilor realizate in strainatate si de asemenea a promis ca va crea peste 20.000 de locuri de munca si va deschide un nou campus in SUA, in cadrul unui plan de investitii de 30 de miliarde de dolari pe cinci ani. Producatorul telefoanelor iPhone nu a precizat insa cat va repatria din cele 252,3 miliarde de dolari pe care le are depozitate peste hotare, cele mai mari fonduri detinute vreodata de o companie americana.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
SeedBlink aduce compania românească de software Ringhel pe platformă
Setari Cookie-uri