3Pillar Global, companie americana de servicii IT, infiintata in SUA in 2006, care si-a conturat strategia de crestere mizand pe potentialul centrelor universitare din Romania – Cluj-Napoca, Timisoara si Iasi – deschide inca 100 de locuri de munca pentru specialisti IT. Strategia de recrutare a 3Pillar Global in Romania se bazeaza pe formarea si cresterea tinerilor specialisti.

Dupa extinderea operatiunilor in Romania prin deschiderea celui de-al treilea centru, la Iasi, 3Pillar Global isi continua expansiunea in tara targetand pentru 2018 inca 100 de angajati care sa se alature celor 500 de specialisti ce activeaza in cele trei centre. Compania va depasi astfel 1.000 de angajati la nivel global, dintre care 600 in Romania, devenind un angajator important in industria IT in orasele universitare.

Pozitiile pe care 3Pillar Global le va avea deschise sunt destinate inginerilor software cu inalta calificare ce doresc sa obtina o expunere mai mare la produse software complexe. Compania cauta in special ingineri cu competente in tehnologii utilizate pentru dezvoltarea de aplicatii web (Java, Python, Ruby on Rails, Front End) si mobile (iOS si Android) dar si experienta in testare (manuala si automata). In acelasi timp, pentru a-si asigura expansiunea, 3Pillar Global isi propune sa creasca o noua generatie de specialisti investind in acest sens in dezvoltarea de competente.

“Centrele din Romania sunt foarte bine cotate in cadrul companiei, motiv pentru care strategia de crestere a 3Pillar Global se concentreaza pe extinderea acestor birouri. Nu intamplator, am ales orasul Iasi pentru extinderea activitatii, unde avem deja un centru operational cu peste 30 de specialisti”, declara Adrian Garbe, Director de Resurse Umane in cadrul 3Pillar Global Romania. „Componenta educationala este extrem de importanta pentru noi si ramane o prioritate. Si in 2018, vom continua sa sprijinim activ evenimentele dedicate industriei, dar si sa organizam propriile noastre evenimente axate pe cele mai noi tehnologii in IT. Daca anul trecut am reusit sa angajam peste 180 de ingineri si specialisti cu siguranta rezultatele se datoreaza investitiei ca timp si bani in educatie, obiectivul nostru fiind acela de a deveni unul din cei mai importanti angajatori din IT in cele mari centre universitare in care activam,”, subliniaza Adrian Garbe.

In 2017, 3Pillar Global a lansat programul educational pilot – Top of the Class Juniors – cu scopul de a dezvolta abilitatile tinerilor aflati la inceputul carierei in IT. Programul, care consta in expunerea tinerilor la traininguri practice pe cele mai noi tehnologii in industrie, dar si la proiecte in care lucreaza alaturi de seniori, va fi extins in 2018 si se afla in centrul strategiei de crestere a numarului de angajati.

Din cei 850 de angajati pe care compania ii are la nivel global, 300 activeaza in complexul de birouri The Office Cluj-Napoca, 150 in City Business Centre Timisoara, respectiv 30 in cladirea Moldova Centre din Iasi. Birourile din Romania deservesc in principal clienti renumiti in sectorul lor de activitate pentru care compania dezvolta solutii software in industriile media, educatie, sanatate, financiar si securitate. In ceea ce priveste planurile de viitor, 3Pillar Global urmareste sa isi consolideze prezenta in Romania prin cresterea operatiunilor din cele trei centre.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri