Elena Petrascu si-a prezentat, astazi, demisia din functia de Director General al Postei Romane, in fata membrilor Consiliului de Administratie al companiei. Mai jos, declaratia sa la finalul scurtului mandat:

„Incepand cu luna octombrie a anului 2017 am acceptat sa preiau atributiile functiei de Director General al Companiei Nationale Posta Romana. Inca de la inceput am precizat ca voi ocupa aceasta functie cu titlul interimar. Astazi, a sosit momentul sa imi iau ramas bun de la o echipa in care am foarte multa incredere, o echipa cu care am reparat, am construit si am dezvoltat aceasta companie.

Daca ar fi sa aleg doua cuvinte care sa rezume ceea ce am facut, impreuna, pentru companie, in aceste 4 luni, acestea ar fi transparenta si responsabilitate. Imi place sa cred ca am dezvoltat o relatie corecta si deschisa, atat cu reprezentantii mass-media, cat si cu partenerii, clientii si angajatii Postei Romane. Am dat dovada de transparenta si deschidere. Pentru a aduce un argument concludent acestui mod de a lucra, va punem la dispozitie un raport al activitatii Postei Romane din aceste 4 luni. Aici veti gasi o analiza obiectiva si transparenta a lucrurilor care nu au mers cum trebuie in Posta Romana. Noi am incercat sa reparam cat mai multe dintre problemele lasate mostenire, de ani de zile, in companie. In timpul scurt pe care l-am avut la dispozitie am reusit sa dam semnalul revitalizarii companiei, prin masuri concrete si, indraznesc sa spun, eficiente.

La plecarea mea din companie, tin sa precizez ca Posta Romana este solvabila, stabila, cu perspective din ce in ce mai conturate pentru dezvoltare. Indicatorii economici sunt pozitivi. Va dau cateva exemple: am stins datoriile catre 15 parteneri pe partea de cash-collection. Am efectuat plati de 580.386.142 lei, in ultimele 4 luni (fara a contabiliza pensiile si salariile angajatilor). Toate aceste plati se concretizeaza intr-o datorie exponential mai mica fata de bugetul statului. De la 188.725.743 lei, in octombrie 2017, am scazut la 95.433.511 lei, in prezent. Aproape 50% din datoria companiei catre ANAF este platita, iar taxele curente au fost achitate complet, luna de luna.

Pe partea de cash-collection, fara a socoti datoria catre grupul Telekom, Posta Romana are plati restante de numai 119.727 lei. Luati, va rog, in considerare ca acelasi grup de datorii totaliza in luna octombrie 2017 peste 34.000.000 lei. Platile s-au efectuat in conditiile in care s-au achitat toate salariile la timp, fara nici un fel de scadere, dimpotriva, cu reintregiri de norme in retea si cu cresteri ale brutului. Mai mult decat atat, in aceste ultime 4 luni, compania si-a derulat planul de investitii, achizitionand atat linii tehnologice la Fabrica de Timbre, cat si autovehicule. Am raspuns nevoilor din retea. Gasiti, va rog, in raport situatia concreta si completa a achizitiilor companiei.

Cred ca mesajul principal care se desprinde dupa aceste 4 luni de activitate intensa este ca DA, se poate! Se poate ca Posta Romana sa isi recastige pozitia pe piata. Se poate sa redevina o companie credibila si respectata. Drumul pe care a pornit Posta Romana, in acest scurt interval de timp, trebuie sa continue, pe termen lung. Sunt convinsa ca echipa care este, in acest moment, responsabila de coordonarea companiei va produce, in continuare, schimbari pozitite, de substanta la Posta Romana.

Am incercat sa tinem la curent opinia publica, angajatii si clientii nostri cu toate schimbarile la care am lucrat. Pornind de la modernizarea normelor vechi, de peste 40 de ani, si pana la dezvoltarea de noi servicii, inclusiv on-line, avem exemple suficiente care ne arata, fara urma de indoiala, ca Posta Romana poate merge mai bine. Din nou, recurg la un argument concludent. Media veniturilor pe ultimele luni a crescut cu 20 de puncte procentuale. Cuantificam aceasta crestere la aproximativ 17.000.000 de lei, lunar, in plus, in visteria companiei. Repet, asta in conditiile in care am efectuat plati restante catre parteneri si catre bugetul statului.

Poate cel mai important eveniment din aceste luni este, insa, demararea procedurii de capitalizare a companiei. Apreciez deosebit de mult relatia pe care Posta Romana a dezvoltat-o cu actionarul sau principal. Capitalizarea cu 170.000.000 de lei a companiei poate reprezenta un moment zero care, cumulat cu ce s-a facut, in ultima perioada, determina, ireversibil, revitalizarea Postei Romane.

Inchei prin a transmite multumiri si mesaje de apreciere echipei de management cu care am colaborat, angajatilor Postei Romane, care depun eforturi constante pentru a mentine aceasta companie performanta, clientilor care au incredere si investesc in noi si, nu in ultimul rand, tuturor partenerilor nostri”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri