Nokia 8110 a fost lansat pentru prima data in 1996 si a devenit celebru datorita aparitiei in cadrul trilogiei Matrix, fiind telefonul folosit de catre Keanu Reeves. La mai mult de doua decenii mai tarziu, finlandezii de la HMD Global, care detin drepturile asupra brandului Nokia, au lansat o noua versiune a acestuia, ce va fi disponibila incepand cu luna mai.

Daca anul trecut au readus la viata Nokia 3310, cei de la HMD Global au mizat anul acesta pe inca o revenire, dedicata celor care se gandesc cu nostalgie la vremurile in care Keeanu Reeves folosea telefonul Nokia 8110 in filmele din trilogia Matrix. Acesta vine cu o noua versiune a indragitului joc Snake, conectivitate 4G si o durata a bateriei de 25 de zile in modulul stand-by.

Nokia 8110, pe negru si pe galben cu acelasi mecanism de tip slider

Noua versiune a modelului Nokia 8110 pastreaza in mare parte designul originalului, cu acelasi mecanism de tip slider, insa putin mai rotunjit la colturi. Acesta este disponibil pe galben si pe negru si ruleaza pe sistemul de operare Smart Feature, ceea ce inseamna ca nu veti avea acces la aplicatiile pe care obisnuiti sa le descarcati pentru smartphone-urile ce utilizeaza Android sau iOS. Totusi, cei de la HMD au anuntat crearea unui app store pentru Nokia 8110 ce va include, printre altele, si aplicatia Facebook, conform theverge.com.

Sub carcasa telefonului Nokia 8110 gasim un procesor Qualcomm 205 Mobile Platform, 512 MB de RAM si un spatiu de stocare de 4 GB. Daca "telefonul banana", asa cum este poreclit, pare mare in imagini, acesta este relativ mic cu un display QVGA de 2.4 inci si o camera de 2 megapixeli pozitionata pe spatele telefonului.
Nokia 8110
sursa foto: Matt Crossick/PA Wire

Pe langa Nokia 8810, cei de la HMD Global au anuntat in cadrul conferintei MWC si modelele Nokia 1, Nokia 6, Nokia 7 Plus si Nokia 8 Sirocco, varful de gama al finlandezilor, care are un ecran curbat, o camera cu dual-lens si ruleaza cu ajutorul sistemului de operare Android Oreo.

Sursa foto: Matt Crossick/PA Wire

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri