Potrivit Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, peste 10.000 de municipalitati s-au inscris deja in portalul #WiFi4EU prin care vor beneficia de programul UE de implementare a retelelor de Wi-Fi gratuit, scrie Digi24.

Programu vizeaza distribuirea in 6.000, pana la 8.000 de orase si sate, din toate statele membre, „bonuri de cumparaturi” in valoare de 20.000 de euro, care sa permita realizarea lucrarilor de instalare a internetului wireless.

Ideea este simplificarea la maxim a procedurilor pentru a face acest serviciu accesibil inclusiv pentru primarii de satucuri, care nu sunt la curent cu formalitatile europene, uneori complexe.

Pentru a cere aceste bonuri, reprezentantii colectivitatilor locale vor putea sa se conecteze la site-ul dedicat, unde vor gasi si o lista cu firmele autorizate sa faca lucrarile de instalare.

Companiile, in baza bonului, se vor adresa apoi autoritatile europene, pentru a fi platite.

Citeste si:
Emigrari: Peste 10.000 de tineri au plecat din Romania in 2018
Emigrari: Peste 10.000 de...

Colectivitatile care vor sa beneficieze de sistem trebuie sa se angajeze sa finanteze, cel putin trei ani, mentenanta punctelor de conexiune si costul abonamentului catre operatorii care vor furniza internet.

Bonurile vor fi distribuite pe principiul „primul venit, primul servit”, dar Comisia a prevazut un mecanism pentru a asigura o repartizare geografica echitabila.

Vezi aici lista localitatilor din Romania care s-au inscris pentru a beneficia de acest proiect.

Citeste si:
Orban a subliniat legitimitatea aderarii aspiratiilor Romaniei la...
Orban a subliniat la Munchen...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Wifi4EU: Internet wireless in orase, pe bani europeni
Setari Cookie-uri