Outsourcing-ul e o sursa importanta de venit pentru Romania, chiar si in companii mici si creative. Adonis Software face asta de sapte ani si am vorbit despre provocarile lor la emisiunea Ziua Zero.

Andu Morie, CEO al Adonis Software a vorbit la emisiunea Ziua Zero de pe wall-street.ro si start-up.ro despre trendurile in outsourcing-ul pentru zona mobila si trendurile intalnite.

Evolutia Adonis Software

“Am pornit acum sapte ani pe zona de mobile, iar piata a crescut. 50% din clientii nostri sunt din Romania acum. Lucram foarte mult pe recomandari. Asa am inceput, am luat contracte in strainatate, iar restul clientilor au venit pe recomandari. Noi eram printre putinii care faceam mobile.”, spune Andu Morie.

“Noi am incercat de la inceput sa ne nisam pe partea de mobile. Am considerat ca e ok sa fim experti pe zona asta, decat sa facem cate putin din toate. In momentul de fata 85% din munca noastra e pe mobile, 10% e pe web, iar 5% e in domenii mai noi, precum VR si AR.”, explica CEO-ul Andu Morie.

“In 2017 ne-am dublat cifra de afaceri fata de 2016. Am ajuns la aproape jumatate de milion de euro, iar ca oameni am ajuns la 20 de persoane.”

Outsourcing pentru mobile - Planuri pentru 2018

“Vrem sa ne dublam cifra de afaceri, ca sa ajungem la un milion de euro. Vrem sa ne marim echipa pana la peste 30 de oameni. Cresterea e direct proportionala intr-un business de outsourcing ca al nostru. Proportia de companii romanesti va ramane tot la 50% la nivel de clienti.”, a mai spus Morie la emisiune.

In privinta trendurilor, el crede ca zona mobile va continua sa se dezvolte. “Credem ca industria mobile se va dezvolta in continuare, dar vom lucra si cu alti clienti din strainatate. Cei mai multi clienti sunt din Statele Unite, Marea Britanie, Germania, Australia si cativa din Orientul Mijlociu. As zice ca, in primul rand, clientii din strainatate stiu mai bine ce vor de la business-ul lor mobile. Foarte multi clienti din Romania au o idee despre o aplicatie mobila, dar nu-si dau seama in totalitate ce inseamna sa dezvolti un business pe zona de mobile, dar ii ajutam si noi prin consultanta.”, a explicat Andu.

Pentru a aduce noi talente in companie, Adonis Software va oferi anul acesta 10 internship-uri studentilor, fata de cinci anul trecut.

VR si AR sunt la cautare

A apus epoca aplicatiilor? Andu Morie nu crede ca acest lucru este complet adevarat, desi piata a devenit din ce in ce mai complicata.

“Cred ca lumea abordeaza destul de gresit ideea aceasta. Sunt foarte multe aplicatii pe Store-uri, sunt zeci de milioane. E mult mai greu acum sa fii descoperit acum cand faci o aplicatie noua. Oamenii se asteapta sa fie ca atunci. Trebuie sa investesti mult in optimizarea aplicatiilor ca sa fie descoperite.”, crede Morie.

Adonis Software a avut chiar si experienta cu aplicatiile proprii. Acum 3 ani au lansat si un joc, Watercolors, care a avut succes la momentul respectiv, dar care, la varianta a doua, nu a mai reusit sa ajunga la aceleasi performante.

“Am lansat acum 3 ani de zile propria noastra aplicatie - Watercolors. A strans peste 2 milioane de download-uri. A fost un succes. Watercolors era un joc puzzle pe baza de combinarea de culori. In momentul acela, in 2014 a prins bine. Acum piata de gaming s-a modificat. Acum foarte jocuri sunt cele de strategie. Exista 1.000 de copii dupa Clash of Clans”, explica CEO-ul Adonis Software.

“Avem momentan 10 proiecte in desfasurare, plus cele din urma care au nevoie de mentenanta sau de implementari noi. Fata de alti ani apar cereri mai multe pe zona de VR si AR. Sunt tehnologii destul de noi si mai multe firme vor sa investeasca in domeniul acesta.”, spune Morie.

“Cel mai provocator proiect e cel la care lucram de un an jumatate: o aplicatie chat pe sectorul medical. Faciliteaza comunicarea intre doctori si pacienti, iar prin aplicatia aceasta poti trimite formularele medicale catre doctori. E folosita in Statele Unite si India, dar poate fi customizata pentru orice domeniu.”, a incheiat Morie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri