Situl Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR, www.cnadnr.ro) nu era functional luni dimineata, in urma unui atac cibernetic, scrie Digi24.

Desi ar exista asteptarea ca situl in cauza sa fie asaltat doar cu reclamatii formulate de soferii nemultumiti, www.cnadnr.ro, respectiv situl oficial al CNAIR, nu putea fi accesat luni dimineata din cauza unui atac cibernetic.

Cel putin aceasta a informat serviciul IT al companiei printr-un e-mail intern, trimis angajatilor. Situl companiei de drumuri este gazduit chiar de Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS). Situl contine inclusiv componente ce contin date personale, precum evidenta rovinietelor, platile de taxe facute de utilizatori, etc.

”In urma unui atac cibernetic website-ul companiei, www.cnadnr.ro, a fost compromis. Fiind gazduit de Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) s-a luat decizia de a-l suspenda temporar pana la intocmirea unui raport privind vulnerabilitatile exploatate si eventualele daune provocate. Vom fi anuntati de catre STS atunci cand siteul va fi din nou online”, arata serviciul IT in e-mail-ul trrmis angajatilor. Cei care doreau luni dimineata sa acceseze situl companiei primeau mesajul de eroare ”pagina in constructie va rugam reveniti mai tarziu”. Reprezentantii companiei au precizat ca sunt mai multe situri afectate de atac, nu doar cel al CNAIR, si ca serviciul de emitere si control al rovinietei este functional, chiar daca nu pot fi facute verificari pe situl companiei.

KitchenShop a investit...
Citeste si: Primul site culinar unde poti castiga bani din publicarea retelelor


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Buget de 4 miliarde de lei pentru investitiile Companiei de Drumuri