Una dintre problemele industriei de software din Romania, pe langa schimbarile de legislatie si fiscale din ultima perioada, este faptul ca multi dintre clienti nu stiu, de fapt, ce isi doresc. De multe ori vin catre companii de software si le transmit ca vor ceva "similar cu ce face concurenta", spune Cristi Cozic, manager al operatiunilor Entersoft in Romania, invitat la emisiunea WALL-STREET "Iesit din Tipar".

"Este foarte important sa stii ce-ti doresti. Ai fi surprins, dar sunt multi clienti care au auzit de la competitie ce platforme informatice folosesc acestia si apoi vin catre tine spunandu-ti ca ar vrea si ei sa aiba ceva similar. Si tu trebuie sa spui ca nu exista doua firme identice! Da, exista best practices dar nu este corect sa faci copy-paste, chiar daca esti in aceeasi industrie si cu acelasi domeniu de activitate".

Aici, Entersoft Romania poate oferi consultanta pentru companiile clienti. "De fapt diferentierea in IT-ul actual se face tocmai prin consultanta oferita, nu doar prin solutiile oferite si implementarea lor!", considera Cristi Cozic.

Entersoft Romania a obtinut in 2017 o crestere a cifrei de afaceri cu 10% fata de anul anterior, pana la 830.000 de euro, in timp ce profitul s-a majorat cu doua cifre procentuale. Pentru anul curent compania urmareste atingerea unei cifre de afaceri de 1 milion de euro.

"La finalul anului trecut am inceput proiecte cu noi clienti si, mai mult, am inceput discutii cu altii, urmand a se concretiza in lunile urmatoare". Compania are aproape 25 de angajati in Romania si urmeaza sa creasca organic in viitorul apropiat.

Salariile in IT "evolueaza continuu", spune, razand, Cristi, iar cerintele pecuniare ale tinerilor angajati, abia iesiti de pe bancile realitatii, sunt, uneori, discordante cu ceea ce pot ei, efectiv, sa ofere.

"Este important ca invatamantul sa aduca pe bancile scolilor, si aici ma refer si la licee si la facultati, ultimele tehnologii. Este important ca cei care se angajeaza sa fie la curent cu aceste noi tehnologii, sa nu existe discrepante atat de mari intre ceea ce invata la scoala si ceea ce se foloseste, de fapt, in industrie", spune Cristi Cozic care a fost, printre altele, si profesor de informatica timp de 5 ani.

Afla din interviul video cum impacteaza modificarile legislative si fiscale companiile de IT din Romania, cum evolueaza concurenta dar si ce provocari intampina industria din Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri