Smartphone-urile au o multime de functii, insa putini sunt cei care isi folosesc telefonul la adevarata sa capacitate. Aplicatiile de mesagerie, cele ale retelelor de socializare si cele pentru camera foto sunt cele mai populare, insa exista o multime de modalitati in care iti poti transforma telefonul in cel mai inteligent gadget pe care il detii.

In plus, un alt lucru pe care nu il cunosc utilizatorii de smartphone este ca nu iti trebuie un telefon exorbitant de scump pentru a dispune de toate aceste functii. Chiar si unul dintre aceste telefoane ieftine are numeroase functii ascunse, care iti pot simplifica viata. Iata care sunt cele mai utile functii ale telefonului, pe care ar trebui sa le folosesti mai des:

Codul prin care iti protejezi toate datele, pentru totdeauna

Daca nu vrei ca fotografiile sau mesajele tale private sa ajunga si pe maini straine, exista o modalitate prin care te poti proteja, in cazul in care telefonul iti este furat sau il pierzi. Fiecare cartela SIM are un cod unic format din 15 cifre, numit IMEI. Atunci cand iti ratacesti telefonul, poti apela compania de telefonie si poti cere blocarea SIM-ului, dupa ce furnizezi acest cod. Pentru a obtine codul IMEI al telefonului tau tot ce ai de facut este sa formezi *#06#.

Telefonul, folosit pe post de device de monitorizare a bebelusilor

Orice smartphone poate fi transformat intr-un gadget silentios de monitorizare, foarte util mai ales pentru parintii care vor sa auda bebelusul cand plange, in timpul noptii. Pentru a transforma telefonul intr-un device de monitorizare trebuie sa urmezi cativa pasi simpli:

  • asigura-te ca speakerul telefonului nu este pornit
  • activeaza functia de auto-raspuns a telefonului
  • pune microfonul telefonului pe mute
  • activeaza functia de silent a telefonului, oprind inclusiv functia de vibratie

Acum, atunci cand primesti un apel pe telefonul tau, acesta va raspunde automat si vei putea auzi ce se intampla la celalat capat al firului, insa persoana cealalta nu te va putea auzi pe tine.

Functia text-to-speech

Pe dispozitivele care au instalat un sistem de operare Android exista optiunea „Text-to-speech”, care iti poate citi un articol. Aceasta functie este extrem de utila atunci cand nu poti manevra telefonul, insa ai nevoie de informatiile respective. De exemplu, poti pune telefonul sa iti citeasca revista presei sau informatiile din trafic in timp ce esti la volan. Pentru telefoanele cu Android, acessta functie se activeaza din Settings -> Accessibility.

Functia „Guest Mode”, utila cand inmanezi telefonul altcuiva

Daca trebuie sa ii dai telefonul tau unei alte persoane, insa nu vrei ca aceasta sa aiba acces la toate datele din smartphone-ul tau, functia „Guest mode” iti va fi extrem de folositoare. Aceasta functie poate fi activata de la iconul de user al telefonului si iti permite sa selectezi ce aplicatii sau fisiere poate accesa persoana careia ii vei da smartphone-ul. Iata un articol care iti explica in detaliu cum se activeaza aceasta functie.

Jocul secret de pe Android

De la versiunea Android 2.3 Gingerbread, Google a introdus un joc secret pe care il pot accesa toti utilizatorii, asta daca reusesc sa il gaseasca, bineinteles. Pentru a descoperi jocul, iata ce trebuie sa faci:

  • deschide setarile telefonului si intra in sectiunea „About Phone”
  • apasa rapid, de cateva ori, pe textul „Android Version” si ti se va deschide o bezea, pe care trebuie din nou sa dai click rapid
  • ti se va deschide un joculet simpatic cu omuletul Android

Tu stiai ca telefonul tau are aceste functii? Cate dintre ele folosesti?

Sursa foto: Shutterstock/Copyright: Bloomicon

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri