Mark Zuckerberg urca pe podiumul celor mai bogati oameni ai planetei, depasindu-l pe Warren Buffet: la cat a ajuns averea acestuia

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a urcat pe pozitia a treia in topul celor mai bogati oameni ai planetei, depasindu-l pe Warren Buffet, CEO-ul Berkshire Hathaway.

Este pentru prima data in istorie cand primii trei cei mai bogati oameni ai planetei provin din domeniul tehnologiei, mai bogati decat fondatorul Facebook fiind doar Jeff Bezos, fondatorul Amazon si Bill Gates, cofondatorul Microsoft.

Mark Zuckerberg, in varsta de 34 de ani, are acum o avere estimata la 81,6 miliarde de dolari, cu 373 de milioane de dolari mai mult decat Warren Buffet, in varsta de 87 de ani, conform clasamentului realizat de catre Bloomberg, care urmareste cele mai bogate 500 de persoane din lume.

Evolutia fondatorului Facebook a fost sustinuta de catre interesul continuu aratat de catre investitori pentru platforma de socializare pe care a creat-o, platforma ce s-a confruntat in primele luni ale anului cu un scandal imens legat confidentialitatea datelor, ce s-a rasfrant asupra actiunilor, al caror pret pe unitate a ajuns la 152,22 de dolari pe 27 martie. Compania condusa de catre Mark Zuckerberg pare sa fi depasit acel moment, avand in vedere ca actiunile Facebook au incheiat ziua de vineri la bursa din New York cu un pret de 203,23 de dolari.

Averile provenite din sectorul tehnologiei ocupa o cincime din cele peste 5 triliarde de dolari care formeaza veniturile totale detinute de catre cei mai bogati 500 de oameni din clasamentul celor de la Bloomberg, mai mult decat orice alt sector.

Citeste si:
Facebook Dating| Zuckerberg își lansează și în România propriul...
Facebook Dating| Zuckerberg...

Sursa foto: Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri