Lansat initial pe 9 martie, 1998, sub numele de Yahoo! Pager, serviciul a fost disponibil pentru o perioada numai prin intermediul aplicatiei desktop pentru Windows, Mac, Linux si chiar Solaris. La inceputul anilor 2000, Yahoo Messenger a devenit extrem de popular si se lupta pentru primul loc in ceea ce priveste serviciul de mesagerie pe Internet cu Microsoft Windows Live Messenger si Skype.

Yahoo! Messenger dispare oficial marti, 17 iulie

Popularitatea serviciului s-a redus drastic odata ce au aparut servicii noi, cum ar fi Facebook, Twitter, WhatsApp, Snapchat sau WeChat, in fata carora Yahoo a pierdut clar batalia, nefiind capabil sa isi adapteze business-ul. Ultimul update al aplicatiei, 11.5.0.226, a fost realizat pe 13 martie 2012.

Yahoo Messenger

O serie de decizii neinspirate a facut ca gigantul Yahoo sa isi piarda titlul de “rege al Internetului” in fata unor companii precum Google sau Facebook. Jeremy Ring, un fost director executiv al departamentului de vanzari din Yahoo, a facut o serie de declaratii pentru site-ul fastcompay.com, rememorand perioada de glorie dintre anii 1996-2001.

20 de ani de la aparitia...
Citeste si: 20 de ani de la aparitia mIRC: cum a avansat tehnologia mesageriei

“Valoram mai mult decat Ford, Chrysler si General Motors la un loc. La naiba, valoram mai mult decat Disney, Viacom si News Corp combinate. Toate aceste branduri americane le-am fi putut inghitii”, declara Jeremy Ring.

In cazul in care vreti sa va salvati istoricul conversatiilor de pe Yahoo! Messenger, accesati acest link.

Sursa foto: By Vdovichenko Denis / Shutterstock.com