Odata cu trecerea de la telefoanele standard la smartphone-uri, viata noastra a devenit mai interconectata, permitandu-ne sa comunicam mult mai usor cu diverse elemente din jurul nostru. Dezvoltarea acestei conectivitati a revolutionat numeroase procese din viata noastra, dand nastere la noi concepte precum cel de smart city sau smart home. Despre cel din urma mentionat vom vorbi mai multe in acest material, prezentand 4 produse care iti vor schimba stilul de viata.

Evolutia tehnologiei a dus la schimbarea mai multor cutume ce s-au intiparit in viata noastra de zi cu zi, de la combine frigorifice a caror activitate este monitorizata prin intermediul unor tehnologii ce le feresc de inghet pana la aspiratoare ce zburda singure pe podelele locuintei tale. Va prezentam mai jos 4 astfel de produse care te vor ajuta sa ai un stil de viata mai relaxat.

Robotii de aspirare

sursa foto: By Piotr Adamowicz / shutterstock.com

Multi dintre noi alocam timp de cel putin 2 ori pe saptamana pentru a aspira locuinta. Procesul acela de scoatere a aspiratorului din debara, introducerea lui in priza si pur si simplu plimbarea sa pe intreaga suprafata a locuintei poate fi dat uitarii atunci cand avem un robot de aspirare.

Multe dintre aceste produse pot fi controlate prin intermediul unei aplicatii descarcate pe smartphone si gratie sistemelor inteligente are grija sa nu rateze nici-o bucata de suprafata din locuinta noastra, indiferent cat de pretentioasa este zona respectiva.

Robotii de aspirare au capacitatea de a identifica zonele care au nevoie de o putere mai mare de aspirare si isi pot seta singuri nivelul de operare in asa fel incat curatarea sa fie completa. O alta functionalitate inteligenta este reprezentata de catre programarea de la distanta a acestora, gratie conectivitatii dispozitivelor la o retea wi-fi. Indiferent ca va aflati la birou sau in oras la cumparaturi, cu ajutorul smartphone-ului ii puteti trimite o comanda robotului de aspirare care va incepe sa se ocupe de curatarea locuintei astfel incat atunci cand ajungeti acasa sa va bucurati de o atmosfera primitoare.

Combina frigorifica cu tehnologii de ultima generatie

sursa foto: AnjelikaGr / Shutterstock.com

Finalul de saptamana ne gaseste de cele mai multe ori la cozile din supermarketuri, cu un cos plin de alimente pe care urmeaza sa le ducem acasa si sa le depozitam intr-o combina frigorifica. De aceea, pastrarea prospetimii alimentelor pe care le depozitam in combinele frigorifice reprezinta unul dintre cele mai importante aspecte la care ne uitam atunci cand alegem un astfel de produs.

Poti alege o combina frigorifica inteligenta a carei tehnologie se concentreaza pe o racire omogena a cavitatii prin circulatia constanta a aerului si recuperarea variatiilor de temperatura. Tot acest proces are grija sa tina departe combina frigorifica de inghet, scutindu-ne de procedeul neplacut de dezghetare manuala pe care trebuie sa recunoastem ca unii dintre noi inca il facem.

De asemenea, combina frigorifica inteligenta pune accent pe oferirea unei bune performante energetice si pe o functionare cat mai silentioasa. Senzorii verifica in mod constant nivelul de temperatura si umiditate in intreaga combina frigorifica, avand grija sa functioneze mereu in parametri optimi care sa elimine arsurile din congelator sau pierderea prospetimii alimentelor aflate in celelalte compartimente. Cu un design elegant, incapatoare si cu rafturi bine distribuite ce pot fi adaptate fiecarei nevoi de conservare, combina frigorifica de ultima generatie se asorteaza perfect cu celelalte dispozitive inteligente din locuinta ta.

Becurile inteligente

sursa foto: By nullplus / shutterstock.com

Becurile inteligente sunt printre primele accesorii la care trebuie sa va ganditi atunci cand mizati pe un concept de smart home. Acestea va permit sa dati uitarii intrerupatoarele traditionale si sa mutati toate operatiunile pe smartphone, printr-o simpla descarcare a unei aplicatii. Astfel veti avea posibilitatea de a controla de la distanta intensitatea luminoasa, culoarea luminii sau puteti stinge/aprinde complet becul.

De asemenea, in functie si de modelul ales, puteti avea acces la functii care mai de care mai interesante, precum aprinderea automata a luminilor in momentul in care ajungeti acasa, proces realizat prin detectia smartphone-ului atunci cand acesta se conecteaza la wi-fi-ul din apartament sau programarea becurilor inteligente sa functioneaza in anumite intervale orare.

Boxele inteligente

sursa foto: By Andrey_Popov / shutterstock.com

O boza inteligenta reprezinta asistentul personal performant al persoanelor care tind spre un concept de smart home. Dincolo de clasica ascultare a melodiilor preferate, boxa inteligenta iti va furniza informatii despre prognoza meteo, stiri sau iti va aminti de intalnirile pe care ti le-ai programat.

Boxa inteligenta poate fi utilizata prin intermediul comenzilor vocale sau prin intermediul butoanelor de pe suprafata acesteia. De asemenea, boxa poate functiona ca o punte intre tine si gadget-urile inteligente din casa ta, permitandu-ti sa le accesezi prin intermediul comenzilor vocale.

Sursa foto: Alena Ozerova / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri