In luna martie a acestui an, perioada in care Facebook se confrunta cu problemele aparute in urma scandalului cu Cambridge Analytica, Google descoperea un “ bug” in API-ul (Application Programming Interface) retelei de socializare Google+. Acesta permitea aplicatiilor terte sa aiba acces atat la datele persoanelor care isi dadeau consimtamantul cat si la ale prietenilor acestora.

Scenariul este asemanator cu cel petrecut in cazul platformei de socializare Faceebok, situatie in urma careia Mark Zuckerberg a ajuns in fata Congresului Statelor Unite ale Americii pentru a da explicatii. In ceea ce priveste compania Google, oficialii nu au dezvaluit problema la aceea vreme de teama sanctiunilor pe care autoritatile de reglementare le-ar fi aplicat, conform Theguardian.com

Dupa aparitia informatiilor in presa internationala, Google a decis sa inchida platforma de socializare Google+ si sa se concentreze pe protectia datelor ce sunt accesate de catre aplicatiile terte.

Intr-o postare pe blogul companiei, Google a confirmat ca aceasta scurgere de informatii este posibil sa fi afectat aproximativ 500.000 de conturi, iar peste 438 de aplicatii terte ar fi avut acces la informatii private precum nume, data nasterii, adrese de email sau fotografii de profil, insa nu si continutul conversatiilor ori numere de telefon. De asemenea, nu au fost gasite dovezi ale utilizarii abuzive ale acestor informatii.

Publicatia Wall Street Journal precizeaza ca a existat un document intern, pregatit de departamentul juridic al Google, care a fost distribuit celor din conducerea companiei, prin care acestia erau avertizati de faptul ca dezvaluirea indicentului ar fi declansat repercusiuni imediate din partea organelor de reglementare si o comparatie directa cu scandalul Facebook-Cambridge Analytica.

Sursa foto: shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri