Paul Allen, cofondatorul Microsoft, a murit la varsta de 65 de ani din cauza cancerului

Paul Allen, miliardarul care a fondat impreuna cu Bill Gates in 1975 gigantul producator de software Microsoft, a decedat la varsta de 65 de ani din cauza unei forme de cancer aparute la nivelul sistemului limfatic.

Vestea a fost facuta de catre compania de investitii Vulcan, fondata de catre Paul Allen in 1986: “Cu o mare tristete anuntam moartea fondatorului nostru Paul Allen, cofondator al Microsoft”, conform Techcrunch.com.

Paul Allen castigase in prima instanta lupta cu cancerul, in urma cu 9 ani, insa acum doua saptamani acesta a anuntat printr-un mesaj pe Twitter ca boala a recidivat, precizand ca “doctorii sunt optimisti in ceea ce privestea tratamentul”. In ultimele decenii, Paul Allen dezvoltase o pasiunea pentru sport, muzica si colectiile de jucarii scumpe. Acesta a detinut echipa de fotbal american Seattle Seahawks, echipa de baschet Portland Trail Blazers si a fost actionar la clubul de fotbal Seatlle Sounders.

El a plecat din Microsoft in 1983 dupa ce a fost diagnosticat pentru prima data cu cancer. In autobiografia publicata in 2011, Allen a precizat ca in 1982, in timp ce ducea batalia cu cancerul, cofondatorul Microsoft, Bill Gates impreuna cu CEO-ul Steve Ballmere, ar fi complotat excluderea acestuia din companie.

Potrivit revistei Forbes, averea cofondatorului Microsoft era estimata la 20,3 miliarde de dolari.

Citeste si:
Paul Allen, cofondator Microsoft, si-a vandut insula privata cu 8...
Paul Allen, cofondator...

Sursa foto: By IVY PHOTOS / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri