Te concentrezi mai bine daca te plimbi prin birou iar cand raspunzi la telefon te ridici aproape din reflex de pe scaun? Explicatia din spatele acestui comportament se pare ca este o reactie inconstienta la lipsa feedbackului vizual pe care l-am primi de la persoana cu care vorbim la telefon daca ar fi in fata noastra.

In schimb, aceasta reactie naturala este foarte sanatoasa si te ajuta sa te misti constant, asa ca ia in considerare aceste trei gadgeturi care iti dau libertatea de care ai nevoie:

1. Un smartwatch

Este cel mai inteligent inlocuitor pentru ceasul clasic iar modelele disponibile online si variantele de pret te ajuta sa iei cea mai buna decizie.
Gandeste-te ca pe telefonul mobil primesti zeci de notificari în fiecare zi, dar nu fiecare dintre ele necesita imediat atentia ta. Un smartwatch te ajuta sa ai aceste informatii direct pe incheietura mainii si sa iei decizia daca te ocupi sau nu de notificarea primita.

De asemenea, utilizarea lui te ajuta sa raspunzi intr-un timp foarte scurt acestor notificari, datorita butoanelor de actiune rapida. Ai primit un e-mail care nu te intereseaza? Cu o singura miscare il arhivezi.

Nu este un secret faptul ca ceasurile smart sunt create pentru sustinerea unui stil de viata activ, sunt rezistente la apa, vin cu sisteme de monitorizare a exercitiilor fitness, asa cum sunt senzorii de miscare si au un monitor de ritm cardiac.

2. O pereche de casti bluetooth

Principalul motiv pentru care o pereche casti bluetooth este superioara altor tipuri de casti este libertatea pe care ti-o ofera functia wireless in preluarea apelurilor.

In acelasi timp, alegerea unei perechi de casti wireless este o investitie inteligenta care iti da libertate de miscare si te face sa uiti de cablurile care se incurca mereu. Pe de alta parte, utilizarea lor ofera o senzatie placuta, pentru ca poti vorbi la telefon fara sa il iei mereu cu tine, aplicabil pe o raza de pana la 12 metri.

Viata bateriei, in cazul castilor wireless, este suficient de lunga, in jur de 10 ore de utilizare, suficient cat pentru o zi intreaga la birou, dar sa-ti ramana si dupa program, cand te antrenezi in sala de sport.

Un avantaj mai putin cunoscut al castilor bluetooth este acela ca se potrivesc cu orice tip de device, spre deosebire de castile traditionale.

3. O baterie externa

Este intotdeauna o investitie utila care te salveaza in momentele in care ai nevoie urgenta de baterie pentru a trimite un fisier important sau pentru a negocia telefonic pentru o licitatie.

Un acumulator extern nu este un dispozitiv voluminos, unele sunt chiar mai mici decât telefoanele pe care le avem. Mai mult, ii gasesti cu usurinta loc in buzunarele gentii, alaturi de chei.

Avem si cateva sfaturi pentru prelungirea vietii bateriei:

  • Nu lasa bateria cu litiu-ion sa se termine complet prea des. Daca se intampla o data pe luna sa ramai complet fara baterie este in regula, dar in rest pastreaz-o in intervalul de minimum 5-20%
  • Nu o incarca intotdeauna pana la 100%. Cel mai sanatos pentru bateria ta este sa o incarci pana la aproximativ 80-85%

Calitatea bateriei este foarte importanta. Nu cumpara niciodata o baterie portabila ieftina doar din dorinta de a economisi niste bani. Unele baterii de proasta calitate pot exploda si te pot rani sau iti pot deteriora telefonul. Asigura-te ca acumulatorul tau portabil este produs de marci recunoscute si recomandate.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri