21 Noiembrie 2018

Facebook, Apple, Netflix si Amazon pierderi masive pe bursa in ultimele 6 saptamani: suma este de peste 3 ori mai mare decat PIB-ul Romaniei



Facebook, Apple, Amazon, Netflix si Google au incheiat sedinta de tranzactionare pe bursa de luni pe rosu, continuand trendul descendent in care se afla de cateva saptamni.

De la maximul de 232$ per actiune pe care Apple l-a atins pe 3 octombrie, pret ce i-a adus o valoare de piata de 1,16 trilioane de dolari, toti gigantii tech enumerati mai sus au pierdut in total 728 de miliarde de dolari din valoarea lor, o suma care este de 3,5x mai mare decat PIB-ul Romaniei in 2017.

In timpul celor 6 saptamani de scaderi agresive, Apple a fost lovita cel mai agresiv, pe fondul temerilor cu privire la scaderea vanzarilor de iPhone. Valoarea de piata a companiei Apple a scazut cu 231 milioane de dolari, la peste 929 miliarde de dolari luni, conform businessinsider.com.

Cat au pierdut gigantii de tehnologie de pe 3 octombrie pana acum

  • Apple - 231,06 miliarde de dolari
  • Amazon - 220,67 de miliarde de dolari
  • Google - 138,22 miliarde de dolari
  • Facebook - 89,95 miliarde de dolari
  • Netflix - 48,11 miliarde de dolari

Dupa cum se vede si in datele de mai sus, Amazon este cea de-a doua companie care a inregistrat cele mai mari pierderi pe fondul controverselor legate de securitatea datelor cu caracter personal, implicarea in alegerile electorale si o gestionare incorecta a problemelor interne.



Citeste si