Dupa scandaluri precum Cambridge Analytica sau cel privind conditiile de lucru la firmele din China care furnizeaza piese pentru Apple, marile companii de IT au intrat in vizorul opiniei publice, scrie seomanager.ro Cititi in continuare care sunt cele mai importante date pe care acestea le colecteaza in mod regulat despre utilizatori.

In infograficul de mai jos sunt comparate informatiile pe care cele mai mari companii de tehnologie din lume recunosc, in cadrul propriilor politici de confidentialitate, ca le colecteaza despre utilizatori.

Facebook se afla pe primul loc la acest capitol, reteaua de socializare fiind de altfel singura care strange in mod activ date despre nivelul veniturilor, starea civila, rasa si afinitatile politice ale utilizatorilor.

Facebook face mai multi bani decat oricand de pe urma utilizatorilor existenti, recordul fiind inregistrat in ultimul semestru in SUA, acolo unde fiecare utilizator a adus retelei sociale venituri de 27,61 dolari in ultimul trimestru. In Europa, cifra scade la 8,82 dolari/utilizator, insa chiar si acest nivel este foarte aproape de recordul istoric al regiunii.

Compania condusa de Mark Zuckerberg a avut un profit de 5,78 mld. dolari in perioada iulie – septembrie 2018, cu 13% mai mult decat acelasi interval din anul 2017

Sursa infografic: VisualCapitalist.com

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri