Povestea Siscale, business romanesc de milioane de euro, coordonat la New York

Siscale este unul dintre business-urile romanesti mai putin cunoscute, dar care a reusit in doar cativa ani sa atinga o valoare de milioane de euro. Coordonat din New York, construit in Romania si cu echipa locala, Siscale a reusit sa atraga clienti majori in State. Am stat de vorba cu Bogdan Perian, VP Development Ops la Siscale, despre viitorul AI-ului, clud computing-ului si a securitatii cibernetice, dar si despre provocarile business-ului si extindere locala.

Bogdan (27 de ani) are un parcurs profesional foarte interesant si o filozofie de viata cel putin la fel de inedita. Pasiunea lui pentru informatica a pornit de mic, din perioada in care lucra cu colegii in laboratorul de informatica al scolii si ulterior prin jocuri.

"Eram pasionat de un joc multiplayer, EVE Online. Acolo trebuiau facute anumite actiuni in mod repetat, pentru a evolua, ceea ce putea deveni obositor. Asa ca de-a lungul timpului am reusit sa le automatizez, sa "sap" si sa creez cod pentru joc", povesteste el. Acestia au fost doar primi pasi, in prezent, prin pasiune si mai ales munca "in afara facultatii", Bogdan a devenit autorul unor solutii de ultima generatie bazate pe Machine Learning in domenii ca Automated Root Cause Analysis.

Spre deosebire de multi alti tineri talentati, Bogdan nu doreste sa plece din Romania. "Cultura de aici este mai pe gustul meu...aici am si prietenii si, oricum, in industria aceasta se poate lucra si remote".

Cum iti poate ajuta Siscale business-ul, cum a reusit sa se extinda in SUA, ce planuri are pe piata locala si cum a ajuns un business de milioane de euro, afla din interviul video.

Setari Cookie-uri