Viata departamentelor IT devine pe zi ce trece tot mai complicata. Pentru ca nevoile de putere de procesare si stocare ale companiilor cresc constant, iar complexitatea solutiilor este tot mai ridicata. Pentru ca adoptia extinsa a serviciilor Cloud si a mobilitatii face inutilizabile modelele clasice de arhitectura de retea. Pentru ca upgrade-urile succesive au transformat infrastructurile IT in conglomerate dificil de configurat, integrat si gestionat. Pentru ca top managementul are cerinte din ce in ce mai stricte, iar utilizatorii finali sunt tot mai exigenti in ceea ce priveste nivelurile de disponibilitate si calitate a serviciilor livrate.

Intr-o lume in care dependenta de tehnologie este cronica, simplitatea a devenit intr-adevar ultimul nivel de sofisticare.
De aceea, noi, la Cisco, am creat o solutie capabila sa raspunda la aceste nevoi critice ale companiilor, concentrandu-ne eforturile pe simplificare.

Cum am facut acest lucru? – Am integrat cele mai performante solutii Cisco de procesare (Cisco UCS), stocare (HX Data Platform) si retelistica (Cisco Fabric Interconnect), peste care am adaugat suportul pentru virtualizare (VMware), si am creat astfel prima solutie completa de infrastructura hiperconvergenta.

Si am reusit cu succes – in nici trei ani de la lansare, HyperFlex este deja un lider al pietei de solutii de infrastructura hiperconvergenta (conform Forrester si IDC).

Care sunt atuurile noastre? – In primul rand, simplificarea prin automatizare a proceselor de configurare, operare si upgrade.

HyperFlex se instaleaza si configureaza automat in mai putin de o ora, de la definirea interfetelor virtuale, pana la setarea nivelurilor de calitate a serviciilor, totul realizandu-se automat. Rezultatul: timpul de instalare si configurare necesar pentru ca solutia Cisco sa fie functionala este cu pana la 95% mai mic decat cel al altor solutii de infrastructura hiperconvergenta.

Modul de operare a fost si el simplificat la maximum pentru a oferi o experienta de utilizare imbunatatita. Cu HyperFlex gestionati centralizat un singur grup elastic de resurse partajate, provizionarea masinilor virtuale, a spatiului de stocare si a resurselor de retea fiind realizata dintr-o singura interfata de management.
Am obtinut astfel un cost total de operare al solutiei noastre cu pana la 65% mai mic decat cel al altor solutii de infrastructura hiperconvergenta. Economie la care contribuie si flexibilitatea asigurata de HyperFlex atunci cand vine vorba de upgrade. Care se realizeaza facil, prin adaugarea de noi noduri (servere Cisco UCS, cu sau fara stocare), solutia Cisco preluand automat sarcinile de reproducere a configuratiilor si de distributie si rebalansare dinamica a resurselor.

Ne-am dorit si am reusit sa oferim simplitate, fara a renunta insa la sofisticare. HyperFlex integreaza functionalitati avansate de stocare software-defined (deduplicare si comprimare online, snapshot nativ, clonare, restaurare etc.) si ofera garantia disponibilitatii datelor (stocare redundanta) si recuperare in caz de dezastru (replicare nativa asincrona).
Iar numarul noilor functionalitati creste continuu. De exemplu, cu versiunea 3.0 am extins suportul HyperFlex pentru a rula orice aplicatie enterprise in medii multi-Cloud si am integrat solutia FlexVolume pentru a usura orchestrarea containerelor in platforma Kubernetes. La versiunea 3.5 am adaugat suportul pentru virtualizare cu Microsoft Hyper-V si am crescut nivelul de disponibilitate prin implementarea unei arhitecturi in care se pot defini zone logice de disponibilitate a datelor.

Am reusit astfel cu HyperFlex sa cream un produs complet, flexibil si usor de operat, care poate tine pasul cu evolutia nevoilor de business ale oricarei companii, fara a mai fi nevoie ca aceasta sa blocheze banii in upgrade-uri greu de rentabilizat in timp.
Si, pentru ca ne-am dorit ca HyperFlex sa fie accesibila oricarui tip de companie, costurile de licentiere sunt nule atunci cand adaugati doar capacitate de procesare suplimentara.

Daca sunteti interesati sa aflati mai multe despre cum poate raspunde Cisco HyperFlex nevoilor dvs. de business, va invitam sa urmariti sesiunea Cisco Expert Talks.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri