Piata boxelor portabile este in continua ascensiune. Exista modele pentru toate gusturile, iar tehnologia evolueaza pe zi ce trece. Daca doresti sa beneficiezi de o calitate inalta a sunetului unei piese audio, ai nevoie de un difuzor performant.

Boxele portabile pot fi conectate la un player audio prin mai multe mijloace: cu cablu (Jack audio sau USB) sau fara fir (Bluetooth, Near Field Communication - NFC, Wi-Fi). Criteriile de alegere a produsului potrivit sunt functiile smart, dimensiunea, numarul de difuzoare, puterea si designul. La final de an putem trece in revista brandurile de boxe preferate de romani in 2018.

Bang & Olufsen

Datorita sunetului omnidirectional True360, modelul Beolit 17 al companiei daneze Bang & Olufsen a fost in varful preferintelor romanilor in acest an. Aplicatia dedicata Beoplay te ajuta sa configurezi experienta B&O si sa o sincronizezi pe toate dispozitivele. Organizarea muzicii tale intr-o singura aplicatie face ca playlistul preferat sa fie accesibil oriunde te-ai afla. Designul iconic al boxei Beolit 17 a fost creat prin pregatirea materialelor pana la perfectiune: grila metalica din aluminiu anodizat, maner autentic din piele si polimer durabil. Bateria de 2200 mAh se incarca prin cablu USB-C in doua ore si jumatate si rezista pana la 24 de ore.

JBL

Charge 3 a fost model de varf al companiei JBL in 2018 datorita tehnologiei de ultima generatie. Bateria de mare capacitate (6000 mAh) asigura pana la 20 de ore de redare audio, iar iesirea USB transforma boxa portabila in acumulator extern pentru telefon sau tableta, la nevoie. Are standard IPX7, ceea ce inseamna ca rezista pana la 30 de minute scufundata in apa mai mica de 1 metru. A fost anul acesta varianta ideala de difuzor folosit la petrecerile pe marginea piscinei. Microfonul integrat al boxei permite preluarea de apeluri telefonice si comenzi vocale prin functia voice assistant. Poate fi conectata wireless, prin Bluetooth, cu pana la 3 playere (tableta sau smartphone). Datorita materialului textil durabil si a carcasei din plastic disponibila intr-o paleta variata de culori, Charge 3 ramane una dintre cele mai bune boxe portabile JBL.

Bose

SoundLink Revolve+ este prezentat de Bose drept cel mai performant difuzor portabil al companiei. Este varianta mai mare si cu o autonomie a bateriei mai lunga decat SoundLink Revolve, produsul cu care Bose a intrat in gama sunetelor omnidirectionale. Revolve+ emite sunete adanci la 360º, ajutand la propagarea sunetului de calitate uniform in jurul ei. Manerul flexibil faciliteaza portabilitatea, corpul din aluminiu este durabil si rezistent la apa, cu standard IPX4, iar materialele moi absorb usor socurile. Bateria reincarcabila are o autonomie de pana la 16 ore. Aplicatia dedicata Bose Connect permite comutarea cu usurinta intre diferite dispozitive prin Bluetooth. Microfonul incorporat te ajuta sa primesti apeluri de pe telefonul conectat si chiar sa-l accesezi prin comenzile vocale ale boxei. Intre produsele optionale ale modelului vei regasi si o furca de incarcare (cradle), care iti permite sa asculti muzica in timpul incarcarii.

Telefonul a devenit pentru multi romani singurul player media, inlocuind cu succes radiocasetofoanele sau alte audio playere. Pentru cresterea calitatii sunetului ascultat, producatorii de difuzoare au investit foarte mult in tehnologiile boxelor portabile conectate prin bluetooth la smartphone. In alegerea boxelor portabile preferate, romanii iau in calcul in primul rand pretul, autonomia bateriei si dimensiunile. Intre functiile si accesoriile cautate se regasesc sloturile USB sau micro SD si radio AM/FM, ca variante de utilizare atunci cand conexiunea la un dispozitiv nu este posibila. Butonul pentru telefon si microfonul incorporat permit efectuarea si primirea de apeluri, timp in care muzica este intrerupta. Pentru design si siguranta, ai de ales dintr-o gama variata de culori, huse de depozitare sau carcase care ajuta la amplificarea sunetului.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri