Google a adaugat o noua functionalitate asistentului vocal care ii permite sa traduca in timp real conversatiile purtate in 27 de limbi, printre care si limba romana.

Noua functionalitate se numeste “Interpreter Mode” si a fost anuntata oficial de catre Google in cadrul CES 2019, cea mai mare expozitie de electronice si tehnologie din lume, ce aduna sub acelasi acoperis gadget-urile si prototipurile momentului, ce se desfasoara in aceste zile la Las Vegas.

Functionalitatea “Interpreter Mode” transforma asistentul virtual dezvoltat de catre Google intr-un adevarat dictionar de limbi straine, ce traduce in timp real conversatiile utilizatorilor. Deocamdata, acesta este disponibil pe boxele inteligente Google Home, precum Home Mini si Home Hub, insa producatorul de tehnologie a precizat ca va fi integrat in viitor si la nivelul smartphone-urilor, conform Techradar.com.

In video-ul de mai sus se poate observa cum o boxa inteligenta Home Hub instalata la receptia unui hotel usureaza semnificativ, prin intermediul functionalitatii "Interpreter Mode", discutia dintre receptioner si un turist chinez. Prin intermediul comenzii vocale "Hey Google, Chinese interpreter", boxa va prezenta pe ecran traducerea in limba chineza a mesajului primit, mesaj pe care il afiseaza pe ecran si il si rosteste in limba aleasa.

Sursa foto: By Eric Broder Van Dyke / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri