Pentru a imbunatati ambalajele produselor, Samsung si-a format o echipa de lucru care se ocupa de proiectarea si dezvoltarea, achizitionarea, serviciile de marketing si de control al calitatii pentru noile idei de ambalare.

Pentru telefoanele mobile, tablete si produsele portabile, Samsung va inlocui materialele plastice utilizate pentru accesoriile de suport cu matrite de celuloza, iar pungile folosite pentru a impacheta accesoriile cu materiale ecologice. Samsung va schimba si designul incarcatorului telefonului, schimband exteriorul lucios cu un finis mat si va elimina foliile de protectie din plastic, reducand astfel utilizarea plasticului.

Pungile de plastic folosite pentru a proteja suprafata aparatelor de uz casnic, cum ar fi televizoarele, frigiderele, aparatele de aer conditionat si masinile de spalat, precum si alte aparate de bucatarie vor fi inlocuite de asemenea cu pungi care contin materiale reciclate si bioplastice, care sunt facute din deseuri plastice si din combustibili nefosili, cum ar fi amidonul sau trestia de zahar.

In ceea ce priveste hartia, Samsung va folosi numai materiale din fibre certificate de organizatii internationale de mediu, cum ar fi Consiliul pentru Administrarea Padurilor (Forest Stewardship Council), Programul pentru Aprobarea Schemei de Certificare Forestiera (Programme for the Endorsement of Forest Certification Scheme) si Initiativa Forestiera Durabila (Sustainable Forestry Initiative) pentru ambalaje si manuale pana in 2020.

Reduceri de Paste:...
Citeste si: Reduceri de Paste: electrocasnice mari si mici la jumatate de pret

“Ne angajam sa reciclam si sa minimizam cat mai mult poluarea provenita din fabricarea produselor noastre. Vom folosi materiale cat mai sustenabile si prietenoase cu mediul, chiar daca acest lucru presupune o crestere a costurilor”, a declarat Gyeong-bin Jeon, presedinte al Samsung’s Global Customer Satisfaction Center.

In conformitate cu politica economica circulara a companiei, Samsung Electronics a stabilit un plan de implementare pe termen mediu de a utiliza doar materiale din hartie pentru ambalaje, certificate de initiative forestiere pana anul viitor. Pana in 2030, Samsung intentioneaza sa utilizeze 500 mii tone de plastic reciclat si sa colecteze 7,5 milioane de tone de produse uzate (ambele cumulate din 2009).