21 Martie 2019

UiPath, unicorn romanesc, ar putea fi evaluat la 7 miliarde de dolari



Unicornul IT romanesc UiPath se afla in discutii cu investitori pentru o noua runda de finantare care ar putea duce la dublarea valorii sale - intre 6 si 7 miliarde de dolari, potrivit surselor citate de publicatia Business Insider.

Compania ar urma sa primeasca intre 300 si 400 de milioane de dolari, ceea ce l-ar face cel mai valoros start-up de inteligenta artificiala din lume.

La o evaluare de 7 miliarde de dolari, UiPath ar depasi compania chineza SenseTime care este in prezent cel mai valoros start-up de inteligenta artificiala din lume. SenseTime a fost evaluat ultima data la 4,5 miliarde de dolari, dupa o runda de finantare din luna iunie a anului trecut.

Accel, Sequoia si fondul de investitii al Google, CapitalG, se numara printre investitorii care au sustinut startup-ul cu origini romanesti, iar in aceasta runda de finantare (D) ar urma sa participe si hedge fund-ul dedicat startup-urilor de tehnologie - Coatue si Blackstone.

In luna septembrie a anului trecut, valoarea „unicornului” romanesc a crescut de la 1 la 3 miliarde de dolari, dupa ce luni a obtinut o noua runda de investitii de 225 milioane de dolari.

UiPath este o companie romaneasca cu sediul in Statele Unite si birouri in sase tari, specializata in dezvoltarea si vanzarea tehnologiei de automatizare software a proceselor de lucru din mediul office (ex: Robotic Process Automation / RPA). Robotii software UiPath sunt programati sa preia munca de tipul copy-paste a angajatilor, eliberandu-i de sarcinile tranzactional repetitive care ii solicita inutil.



Citeste si